Congratulations!

[Valid Atom 1.0] This is a valid Atom 1.0 feed.

Recommendations

This feed is valid, but interoperability with the widest range of feed readers could be improved by implementing the following recommendations.

Source: http://johorborn.blogspot.com/feeds/posts/default

  1. <?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?><?xml-stylesheet href="http://www.blogger.com/styles/atom.css" type="text/css"?><feed xmlns='http://www.w3.org/2005/Atom' xmlns:openSearch='http://a9.com/-/spec/opensearchrss/1.0/' xmlns:blogger='http://schemas.google.com/blogger/2008' xmlns:georss='http://www.georss.org/georss' xmlns:gd="http://schemas.google.com/g/2005" xmlns:thr='http://purl.org/syndication/thread/1.0'><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969</id><updated>2024-02-21T09:29:45.829+08:00</updated><category term="Hina Islam"/><category term="Murtad"/><category term="bacul"/><category term="bn"/><title type='text'>Johor Born</title><subtitle type='html'>BLOG NI UNTUK ILMU DAN LUAHAN RASA GUA TERHADAP KETIDAKADILAN YANG BERLAKU</subtitle><link rel='http://schemas.google.com/g/2005#feed' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/posts/default'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/'/><link rel='hub' href='http://pubsubhubbub.appspot.com/'/><link rel='next' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default?start-index=26&amp;max-results=25'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><generator version='7.00' uri='http://www.blogger.com'>Blogger</generator><openSearch:totalResults>603</openSearch:totalResults><openSearch:startIndex>1</openSearch:startIndex><openSearch:itemsPerPage>25</openSearch:itemsPerPage><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-8107660919435256944</id><published>2016-12-01T23:18:00.000+08:00</published><updated>2016-12-01T23:18:18.288+08:00</updated><title type='text'>Apa itu PAN?</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  2. ASSALAMUALAIKUM, kepada muslim,&lt;br /&gt;
  3. SALAM SEJAHTERA, kepada islam liberal, islam prograsif, islam syiah, islam sakular, islam ic, n kepada yg bukan islam.&lt;br /&gt;
  4. &lt;br /&gt;
  5. Hari ni kita lihat berbagai puak claim mereka pejuang islam, islam melayu, islam prograsif, islam rahmatanlilalami, n berbagai istilah yg digunakan untuk penyedap telinga n pemanis mulut.&lt;br /&gt;
  6. Tapi benarkah apa yg diungkapkan itu selari dengan kehendak islam sebenar. Jika ditegur maka mlenting mereka kononny kita membudayakan takfir. Padahal tida siapa mengkafirkan sesiapa, yg ada cuma perasaan n persepsi negetif mereka sendiri. seolahnya mereka meragui iman mereka.&lt;br /&gt;
  7. &lt;br /&gt;
  8. lantak p la apa persepsi yg nak difikirkan, hidup la selamany dgn persepsi.&lt;br /&gt;
  9. &lt;br /&gt;
  10. sebenarny bukan itu yg ingin aku tulis td, tu cuma selingan je.&lt;br /&gt;
  11. &lt;br /&gt;
  12. Aku lebih tertarik kepada politik terutama ttg keujudan PAN yg mengelar diri mereka amanah, amanah la sgt kan.&lt;br /&gt;
  13. Aku selalu juga terfikir apa tujuan amanah ditubuhkan? apakah perjuangan mereka? siapa sasaran mereka?.&lt;br /&gt;
  14. Jika mereka claim untuk memperjuangkan keadilan, apa gunany dap, pkr?&lt;br /&gt;
  15. Jika mereka claim memperjuangkan islam secara prograsif, pkr dah cukup memperjuangkan islam &#39;ultra&#39; prograsif lagi?&lt;br /&gt;
  16. Nak kata mereka islam sepenuhny, ahliny ada juga yg kafir?&lt;br /&gt;
  17. nak kata mereka berjuang melawan umno, sekarang ni mereka lebih aggrasif menyerang pas.&lt;br /&gt;
  18. nak kata mereka kumpulan alternatif untuk menyatukan rakyat, dgn keujudan mereka lebih besar perpecahan diantara org melayu n islam.&lt;br /&gt;
  19. Jadi apa yg mereka mahu?&lt;br /&gt;
  20. Adakah mereka tidak percaya kepada dap n pkr untuk menjadi teraju kepada perjuangan menentang umno?&lt;br /&gt;
  21. Adakah mereka tak yakin dengan kedua parti dalam ph sehingga perlu kepada penubuhan mereka?&lt;br /&gt;
  22. &lt;br /&gt;
  23. Apa yg boleh aku fikirkan mereka ni seolah dahagakan kuasa, atau lebih mudah disebut gila kuasa, mereka begitu haus untuk menjadi pemimpin sehingga memperjudikan nasib rakyat n menambah pepecahan rakyat hanya utuk mendpt kuasa pemimpin.&lt;br /&gt;
  24. &lt;br /&gt;
  25. Atau mereka ini cuma boneka kpd tok dalang, yg dpt aku fikirkan cuma dap je setakat ni.&lt;/div&gt;
  26. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/8107660919435256944/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=8107660919435256944&amp;isPopup=true' title='6 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/8107660919435256944'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/8107660919435256944'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2016/12/apa-itu-pan.html' title='Apa itu PAN?'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><thr:total>6</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-163276570597108670</id><published>2015-09-13T16:04:00.000+08:00</published><updated>2015-09-13T16:08:27.419+08:00</updated><title type='text'>SAKITNYA TUH DISINI (BABI DLM BUKIT)</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  27. Walau da lama tak tulis nampaknya, terkesan gak tulisan gua kpd hamba dap, satu fenomena yg bagus, ok seperti yang gua janjikan ari ni gua akan sambung cerita semalam ttg peranan IRC, JIM, ABIM dan juga Ikram. Selama ni mereka berlindung disebalik tabir ngo kononny nutral, tp mereka la antara tangan ghaib yang mencaturkan politik melayu islam. kita kasi singkap sikit.&lt;br /&gt;
  28. &lt;br /&gt;
  29. untuk permulaan ni gua buka dulu gelangang IRC, siapa mereka, apakah tujuan mereka DAN bagaimana mereka menyusup masuk dlm kerangka politik Malaysia.&lt;br /&gt;
  30. &lt;br /&gt;
  31. &lt;b style=&quot;background-color: white; color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;i&gt;&lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;font-family: Georgia;&quot;&gt;&amp;nbsp;Islamic Representative Council&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/b&gt;&lt;b style=&quot;background-color: white; color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;font-family: Georgia;&quot;&gt;&amp;nbsp;(IRC)&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;background-color: white; color: #333333; font-family: Georgia; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;atau dalam bahasa Melayunya,&amp;nbsp;&lt;b&gt;Majlis Syura Muslimin (MSM)&lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;adalah satu kumpulan dakwah di kalangan para pelajar Malaysia yang ditubuhkan di United Kingdom (UK) pada awal tahun 70-an, bergerak cergas sehingga ke hari ini.&amp;nbsp;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;Ada&lt;/st1:city&gt;&amp;nbsp;pendapat yang mengatakan ianya diasaskan&amp;nbsp;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;di Brighton&lt;/st1:city&gt;,&amp;nbsp;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;England&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;oleh para pelajar&amp;nbsp;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Malaysia&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;yang dihantar ke&amp;nbsp;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;sana&lt;/st1:city&gt;&lt;/st1:place&gt;&amp;nbsp;atas biasiswa Kerajaan Perskutuan.&amp;nbsp;Gerakan IRC amat rahsia sifatnya. Sistem yang diamalkan di dalam IRC amat&amp;nbsp;&lt;i&gt;rigid,&amp;nbsp;&lt;/i&gt;tetapi&amp;nbsp;berdisiplin tinggi, mempunyai&amp;nbsp;&lt;i&gt;manhaj tarbiyyah usrah&lt;/i&gt;yang tersusun lengkap dengan sukatan dan peringkatnya.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  32. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;background-color: white; color: #333333; font-family: Georgia; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;
  33. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;background-color: white; font-family: Georgia; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;Menurut seorang pengkaji sosial, IRC pada mulanya dipimpin oleh barisan intelektual dan pelopor gerakan Islam di Indonesia yang secara kebetulan juga belajar di&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot; w:st=&quot;on&quot;&gt;UK&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&amp;nbsp;terutamanya&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;color: #333333;&quot;&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;.ir Imaduddin Abdul Rahim&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&amp;nbsp;yang mendapat pendedahan gerakan Islam dari&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;i style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;Ikhwanul Muslimin,&lt;/i&gt;&lt;span style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;Mesir dan&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;i style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;Jami’at Islami,&amp;nbsp;&lt;/i&gt;&lt;st1:place style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot; w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Pakistan.&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;span style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;Pada awal tahun 70-an, Kerajaan&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:place style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot; w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Malaysia&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;span style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&amp;nbsp;melaksanakan program memberikan biasiswa kepada ramai pelajar lepasan MCE/SPM dan HSC/STP untuk melanjutkan pelajaran ke luar negeri.&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  34. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;background-color: white; font-family: Georgia; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;
  35. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;background-color: white; font-family: Georgia; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;IRC sering menyebut bahawa kini mereka&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;“&lt;/span&gt;&lt;i style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;mempunyai pakar rujuk yang benar-benar harakiyyah sifatnya”&lt;/i&gt;&lt;span style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&amp;nbsp;malah adalah yang tidak segan-segan mengatakan bahawa&lt;/span&gt;&lt;i style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;“mereka telah diterima masuk oleh Ikhwan ke dalam Tanzim ‘Alami”.&lt;/i&gt;&lt;o:p style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  36. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;background-color: white; font-family: Georgia; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;i style=&quot;color: #333333; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/i&gt;&lt;/span&gt;
  37. &lt;br /&gt;
  38. &lt;div class=&quot;MsoBodyText&quot; style=&quot;background-color: white; color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px; margin: 0cm -34.7pt 0pt 0cm;&quot;&gt;
  39. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;font-family: Georgia;&quot;&gt;&amp;nbsp;Bagaimanapun di Malaysia sudah wujud Gerakan Islam bernama ABIM di peringkat persatuan bukan politik dan PAS sebagai parti politik. Semua pimpinan IRC ketika itu seperti Prof. Abang Abdullah, Zaid Kamaruddin, Mustafa Abdul Kader, Abdul Jalil Hassan, Azman Hussin, Ariffin (Said?), Ahmad Tarmidzi, Dzulkifli Muhammad, Saari Sungip (Abu ‘Urwah), Dr. Abdul Rahim Gouse, Dr. Mohd Hatta Shahrom dan sebagainya amat memahami bahawa mewujudkan satu Jamaah lagi di Malaysia apabila mereka pulang adalah tidak&amp;nbsp;&lt;i&gt;syar’iyy&lt;/i&gt;&amp;nbsp;dari segi prinsip jamaah Islam malah bertentangan dengan kaedah gerakan Islam. Hendak duduk di dalam ABIM, mereka tidak sebulu dan sehaluan. Untuk melibatkan diri dalam politik,&amp;nbsp;&lt;i&gt;tarbiyyah&amp;nbsp;&lt;/i&gt;&amp;nbsp;dan fikrah mereka menghalang mereka daripada berbuat demikian, lagipun seperti yang sering mereka&amp;nbsp;&amp;nbsp;hujjahkan&amp;nbsp;&amp;nbsp;ketika itu:&amp;nbsp;&lt;i&gt;“PAS tidak mempunyai tarbiyyah dan ustaz-ustaz dalam PAS tidak mendapat tarbiyyah harakiyyah daripada kalangan al-Ikhwan Mesir dan oleh itu, memasuki siasah apatah lagi PAS, adalah “tidak betul” dan PAS perlu dijauhi”.&lt;/i&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  40. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;background-color: white; font-family: Georgia; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;br style=&quot;color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 20.79px;&quot; /&gt;&lt;/span&gt;
  41. &lt;br /&gt;
  42. &lt;div class=&quot;MsoBodyText&quot; style=&quot;background-color: white; color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px; margin: 0cm -34.7pt 0pt 0cm;&quot;&gt;
  43. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;font-family: Georgia;&quot;&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;Pada awal 80-an IRC mengambil sikap “tidak menterjemahkan identiti diri” mereka di dalam masyarakat. Namun usrah-usrah IRC wujud terutama di kampus-kampus universiti tempatan secara sulit dan rahsia. Ketika itu sudah ramai tenaga IRC pulang ke tanah air selaku pensyarah terutama di UM, UKM, UPM, ITM dan UTM. Manakala terdapat juga beberapa orang tenaga ustaz yang mendapat didikan di Mesir yang memberikan sumbangan tertutup kepada mahasiswa kampus seperti Ustaz Darus Senawi di UM, Ustaz Zawawi Ali di Kolej Islam Kelang, Ustaz Alias Othman di UM, Ustaz Kamil Abdul Majid di UM dan sebagainya.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  44. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;background-color: white; font-family: Georgia; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;br style=&quot;color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 20.79px;&quot; /&gt;&lt;/span&gt;
  45. &lt;br /&gt;
  46. &lt;div class=&quot;MsoBodyText&quot; style=&quot;background-color: white; color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px; margin: 0cm -34.7pt 0pt 0cm;&quot;&gt;
  47. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;font-family: Georgia;&quot;&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;Dalam perbincangan-perbincangan tertutup di peringkat tertinggi IRC, rupa-rupanya ada usaha-usaha sulit untuk membenarkan&amp;nbsp;&lt;i&gt;figure-figure&lt;/i&gt;&amp;nbsp;IRC tertentu untuk memasuki&amp;nbsp;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;medan&lt;/st1:city&gt;&lt;/st1:place&gt;&amp;nbsp;dakwah secara terbuka terutama PAS.&amp;nbsp;Maka saudara Mustafa Abdul Kader yang bergerak aktif&amp;nbsp;&amp;nbsp;dalam Pemuda dan PAS Shah Alam dan Selangor menjadi&amp;nbsp;&lt;i&gt;test&lt;/i&gt;&amp;nbsp;&lt;i&gt;case&lt;/i&gt;&amp;nbsp;IRC yang pertama. Ketika itu, ABIM sudah tidak mendapat tempat dan PAS menjadi tumpuan. Mustafa Abdul Kader diberi kepercayaan&amp;nbsp;sehingga menduduki EXCO Pemuda PAS Pusat dan juga EXCO PAS Selangor. Kemudian lebih ramai bekas IRC”&amp;nbsp;memasuki PAS termasuklah YB Khalid Samad&amp;nbsp;yang kemudiannnya diikuti oleh lainnya, yang paling menonjol kini ada YB Dr. Dzulkifli Ahmad (Abu Iman), AJK PAS Pusat.&amp;nbsp;Sumbangan bekas IRC dalam PAS memang ada kesannya. Pimpinan PAS terutamanya Ustaz Fadhil Mohd Noor dan Ustaz Abdul Hadi Awang sangat terbuka dalam kes IRC masuk PAS. Pintu PAS dibuka seluas-luasnya kepada mereka. Kritikan orang-orang IRC di luar dan&amp;nbsp;&amp;nbsp;dalam negara diterima baik oleh PAS dalam rangkaian semangat&amp;nbsp;&lt;i&gt;“IRC menegur kita untuk sama-sama membina PAS”&amp;nbsp;&lt;/i&gt;dan kini&amp;nbsp;&lt;i&gt;“keluarga Jamaah Islam semakin luas”.&lt;/i&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  48. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;background-color: white; font-family: Georgia; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;br style=&quot;color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 20.79px;&quot; /&gt;&lt;/span&gt;
  49. &lt;div class=&quot;MsoBodyText&quot; style=&quot;background-color: white; color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px; margin: 0cm -34.7pt 0pt 0cm;&quot;&gt;
  50. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;font-family: Georgia;&quot;&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;Bagaimanapun pada tahun 1985 sudah kedengaran suara-suara dari kalangan Pemuda PAS bahawa anggota IRC dalam PAS&amp;nbsp;&lt;i&gt;“bawa fikrah IRC dalam PAS dan secara diam-diam mengutuk PAS di luar”.&amp;nbsp;&lt;/i&gt;Semakin banyak bukti diperolehi untuk dikemukakan kepada Dewan ‘Ulamak dan Dewan Harian PAS bahawa barangkali masanya sudah tiba bagi PAS untuk mengkaji sejauh mana peranan bekas IRC dalam PAS. Pertembungan terbuka mula berlaku. Tetapi di peringkat pimpinan tertinggi PAS&amp;nbsp;&amp;nbsp;Pusat,&amp;nbsp;&amp;nbsp;masih tiada apa masalah. Malah, Ustaz Abdul Hadi Awang&amp;nbsp;&amp;nbsp;(kini YB Tuan Guru Dato&#39; Seri) menulis kata pengantar siri buku&amp;nbsp;&lt;i&gt;Risalah Usrah&amp;nbsp;&lt;/i&gt;oleh Abu ‘Urwah (YB Saari Sungip). Buku yang dianggap teks utama usrah IRC itu menjadi bahan usrah utama&amp;nbsp;&amp;nbsp;di dalam kampus-kampus sehinggakan terdengar cerita buku yang sama digunakan juga oleh para mahasiswa Malaysia di Universiti al-Azhar dan universiti lain di Timur Tengah!&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  51. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;background-color: white; font-family: Georgia; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;br style=&quot;color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 20.79px;&quot; /&gt;&lt;/span&gt;
  52. &lt;br /&gt;
  53. &lt;div class=&quot;MsoBodyText&quot; style=&quot;background-color: white; color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px; margin: 0cm -34.7pt 0pt 36pt;&quot;&gt;
  54. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;font-family: Georgia;&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;font-family: Georgia;&quot;&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;Suatu ketika dulu, Dr. Daeng Sanusi Daeng Mariok dan Dr. Abdul Aziz Hanafi adalah diantara pimpinan PAS yang bermati-matian mempertahankan IRC dalam PAS manakala Ustaz Nakhaie dan Ustaz Harun Taib di antara yang paling kuat menentang fikrah IRC ketika itu. Satu perkara yang menarik ialah pimpinan tertinggi PAS masih memberikan ruang kepada IRC sehinggalah PAS Shah Alam mengemukakan dokumen-dokumen penting membuktikan penglibatan IRC dalam beberapa strategi PAS menyebabkan PAS mengambil tindakan tegas memecat Mustafa Abdul Kader dan kemudiannya Ustaz Alias Othman mengundur diri.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  55. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;background-color: white; font-family: Georgia; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;br style=&quot;color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 20.79px;&quot; /&gt;&lt;/span&gt;
  56. &lt;br /&gt;
  57. &lt;div class=&quot;MsoBodyText&quot; style=&quot;background-color: white; color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px; margin: 0cm -34.7pt 0pt 36pt;&quot;&gt;
  58. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  59. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;background-color: white; font-family: Georgia; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  60. &lt;div class=&quot;MsoBodyText&quot; style=&quot;background-color: white; color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px; margin: 0cm -34.7pt 0pt 0cm;&quot;&gt;
  61. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;font-family: Georgia;&quot;&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;Pada bulan&amp;nbsp;&lt;span class=&quot;intexthighlight&quot; click-setup=&quot;true&quot; id=&quot;YEobz&quot; style=&quot;border-bottom-width: 1px !important; border-color: initial !important; border-style: none none solid !important; color: rgb(0, 0, 255) !important; cursor: pointer !important; display: inline !important; float: none; font-size: inherit !important; line-height: 22.275px; list-style: none; margin: 0px !important; padding: 0px 0px 0.065em !important; position: relative !important; text-decoration: underline !important; vertical-align: inherit !important;&quot; title=&quot;&quot;&gt;Mac&lt;/span&gt;&amp;nbsp;1990 satu perkembangan menarik berlaku dalam IRC. IRC yang sudah tidak mendapat tempat dalam ABIM dan PAS mula mengorak langkah&amp;nbsp;&amp;nbsp;drastik dengan mengusulkan supaya ahli Jamaah dibenarkan memasuki UMNO.&amp;nbsp;Usul itu dengarnya ditolak. IRC kembali seperti biasa tetapi retak dalam IRC sudah semakin rancak.&amp;nbsp;&amp;nbsp;Sebenarnya retakan dalam fikrah IRC pertama kalinya bermula di UK pada akhir tahun tujuh puluhan lagi apabila ada kalangan yang ingin menubuhkan Suara Islam yang kemudian dijelmakan sebagai&amp;nbsp;&amp;nbsp;&quot;Parti Negara Islam&quot; apabila kembali ke tanah air, ada yang ingin masuk ke dalam ABIM dan PAS manakala ada yang ingin kekal secara rahsia di Malaysia. Sudah mula tidak sepakat sejak dari peringkat itu lagi.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  62. &lt;div class=&quot;MsoBodyText&quot; style=&quot;background-color: white; color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px; margin: 0cm -34.7pt 0pt 0cm;&quot;&gt;
  63. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;font-family: Georgia;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  64. &lt;div class=&quot;MsoBodyText&quot; style=&quot;background-color: white; color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px; margin: 0cm -34.7pt 0pt 0cm;&quot;&gt;
  65. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;font-family: Georgia;&quot;&gt;Ok sudah nampak kan siapa IRC dan kaitan mereka dalam mencaturkan politik Malaysia. Panjang sangat artikal ni boleh membosankan bila membacanya, jadi gua berhenti dulu takat ini, selepas ni gua akan sambung apa pula kaitan JIM dan Ikram.&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  66. &lt;div class=&quot;MsoBodyText&quot; style=&quot;background-color: white; color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px; margin: 0cm -34.7pt 0pt 0cm;&quot;&gt;
  67. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;font-family: Georgia;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  68. &lt;div class=&quot;MsoBodyText&quot; style=&quot;background-color: white; color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px; margin: 0cm -34.7pt 0pt 0cm;&quot;&gt;
  69. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;font-family: Georgia;&quot;&gt;#SAKITNYA TUH DISINI#&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  70. &lt;div class=&quot;MsoBodyText&quot; style=&quot;background-color: white; color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px; margin: 0cm -34.7pt 0pt 0cm;&quot;&gt;
  71. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;font-family: Georgia;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  72. &lt;div class=&quot;MsoBodyText&quot; style=&quot;background-color: white; color: #333333; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px; margin: 0cm -34.7pt 0pt 0cm;&quot;&gt;
  73. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;font-family: Georgia;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  74. &lt;div&gt;
  75. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;font-family: Georgia;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  76. &lt;div&gt;
  77. &lt;span lang=&quot;EN-US&quot; style=&quot;background-color: white; font-family: Georgia; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px;&quot;&gt;&lt;span class=&quot;MsoFootnoteReference&quot; style=&quot;color: #771100; font-size: 14.85px; line-height: 22.275px; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;span class=&quot;MsoFootnoteReference&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  78. &lt;br /&gt;
  79. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  80. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/163276570597108670/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=163276570597108670&amp;isPopup=true' title='7 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/163276570597108670'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/163276570597108670'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2015/09/sakitnya-tuh-disini-1.html' title='SAKITNYA TUH DISINI (BABI DLM BUKIT)'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><thr:total>7</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-9125105536530095592</id><published>2015-09-13T08:30:00.000+08:00</published><updated>2015-09-13T01:30:46.507+08:00</updated><title type='text'>MUSANG YANG SEDANG MERATAH AYAM DALAM PAS</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  81. Alhamdullilah, Allah beri kesempatan untuk gua menulis lagi pada malam ni,&lt;br /&gt;
  82. &lt;br /&gt;
  83. seperti yg gua janjikan semalam gua akan menceritakan sedikit ttg kronologi politik pr bermula dr pemecatan Anwar sehingga kini tp, setelah gua fikirkan balik gua nak ajak kita semua kembali pd tahun 1990 dahulu mungkin esok baru kita bercerita ttg pakatan rakyat.&lt;br /&gt;
  84. &lt;br /&gt;
  85. cerita tahun 1990 ni agak penting juga untuk dijadikan panduan dan akan memberikan gambaran serba sedikit apa yg berlaku hari ini.&lt;br /&gt;
  86. &lt;br /&gt;
  87. dalam penulisan ini gua sertakan beberape dokumen yg sebelumny mmg telah didedahkan, gua berharap kepada yg punya akal panjang dpt menilai dan mencantumkan puzzle politik malaysia.&lt;br /&gt;
  88. &lt;br /&gt;
  89. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;background-color: white; color: #666666; font-family: Raleway, Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;&quot;&gt;Dokumen 1990 ini adalah&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;em style=&quot;background-color: white; color: #666666; font-family: Raleway, Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;&quot;&gt;grand design&lt;/em&gt;&lt;span style=&quot;background-color: white; color: #666666; font-family: Raleway, Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;&quot;&gt;&amp;nbsp;Anwariyun merancang semula bagaimana menguasai UMNO dan PAS selepas Kelantan jatuh ke tangan PAS pada tahun 1990, ketika mana Anwar masih dalam UMNO.&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;
  90. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  91. &lt;a href=&quot;http://3.bp.blogspot.com/-3Rd-xKtkoF0/VfReJcEUefI/AAAAAAAAALQ/Ii_N-5jWJ-w/s1600/1.JPG&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://3.bp.blogspot.com/-3Rd-xKtkoF0/VfReJcEUefI/AAAAAAAAALQ/Ii_N-5jWJ-w/s1600/1.JPG&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  92. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  93. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  94. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  95. &lt;a href=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-cI-9WPgEdYU/VfRedHbWIUI/AAAAAAAAALY/PJEvXEiqXe4/s1600/2.JPG&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-cI-9WPgEdYU/VfRedHbWIUI/AAAAAAAAALY/PJEvXEiqXe4/s1600/2.JPG&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  96. &lt;br /&gt;
  97. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  98. &lt;a href=&quot;http://2.bp.blogspot.com/-UBBfWQKrfgo/VfRejfxy6KI/AAAAAAAAALg/60uTcGkDwXQ/s1600/3.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://2.bp.blogspot.com/-UBBfWQKrfgo/VfRejfxy6KI/AAAAAAAAALg/60uTcGkDwXQ/s1600/3.jpg&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  99. &lt;br /&gt;
  100. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  101. &lt;a href=&quot;http://3.bp.blogspot.com/-hGrFQMg0Qvc/VfRen656o9I/AAAAAAAAALo/8TCejU-BOiE/s1600/4.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://3.bp.blogspot.com/-hGrFQMg0Qvc/VfRen656o9I/AAAAAAAAALo/8TCejU-BOiE/s1600/4.jpg&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  102. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  103. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  104. &lt;div style=&quot;background-color: white; color: #666666; font-family: Raleway, Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 0.928571em; line-height: 20px; margin-bottom: 10px; padding-bottom: 10px;&quot;&gt;
  105. Apabila serangan terhadap TGHH dilakukan kita boleh nama-nama berikut merupakan individu yang paling lantang mengkritik. Mereka adalah; Dr Dzulkifli Ahmad (pemimpin IRC UK), Saari Sungip, lebih dikenali sebagai Abu Urwah (pemimpin IRC UK, mantan Presiden JIM), Dr Syed Azman Syed Ahmad (MISG USA), Dr Mujahid Yusuf Rawa (IRC Mesir), Khalid Samad (Suara Islam, Ummah Centric), Kamaruddin Jaafar (ABIM), Dr Hatta Ramli (MCKK) dan Husam Musa (UM).&lt;/div&gt;
  106. &lt;div style=&quot;background-color: white; color: #666666; font-family: Raleway, Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 0.928571em; line-height: 20px; margin-bottom: 10px; padding-bottom: 10px;&quot;&gt;
  107. “Mereka berada dalam PAS tetapi ada hubungan dengan rakan sejati dalam PKR dan UMNO dan sentiasa memikirkan bagaimana mereka boleh menguasai PAS dan UMNO serta membantu Anwar dalam apa keadaan sekalipun,” katanya lagi&lt;/div&gt;
  108. &lt;div style=&quot;background-color: white; color: #666666; font-family: Raleway, Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 0.928571em; line-height: 20px; margin-bottom: 10px; padding-bottom: 10px;&quot;&gt;
  109. ok setakat ni dulu tuk malam ni esok gua bg detail sikit...........&lt;/div&gt;
  110. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  111. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  112. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;background-color: white; color: #666666; font-family: Raleway, Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  113. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/9125105536530095592/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=9125105536530095592&amp;isPopup=true' title='7 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/9125105536530095592'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/9125105536530095592'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2015/09/musang-yang-sedang-meratah-ayam-dalam.html' title='MUSANG YANG SEDANG MERATAH AYAM DALAM PAS'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><media:thumbnail xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" url="http://3.bp.blogspot.com/-3Rd-xKtkoF0/VfReJcEUefI/AAAAAAAAALQ/Ii_N-5jWJ-w/s72-c/1.JPG" height="72" width="72"/><thr:total>7</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-3781987616274529777</id><published>2015-09-12T07:30:00.000+08:00</published><updated>2015-09-12T01:27:16.211+08:00</updated><title type='text'>Kau lah musuh ku sampai mati</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  114. lama gak gua tak menulis dalam blog ni, nak kata sibuk tak juga, tp dah ramai blogger muncul utuk menulis rasanya tulisan gua da tak perlu sangat. Kini gua terpanggil untuk menulis kembali setelah melihat fokus ramai blogger n facebooker tidak lagi terarah kepada umno.&lt;br /&gt;
  115. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  116. &lt;a href=&quot;http://2.bp.blogspot.com/-doxHJ19C5kI/VfMOYFHdK7I/AAAAAAAAALA/4nCB1HHW8AI/s1600/1.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://2.bp.blogspot.com/-doxHJ19C5kI/VfMOYFHdK7I/AAAAAAAAALA/4nCB1HHW8AI/s1600/1.jpg&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  117. &lt;br /&gt;
  118. &amp;nbsp;Kini TGHA menjadi tajuk bualan malah kecaman sejak terlahirny kumpulan mesra dap. Pas kini bukan lg rakan tp sebuah raksaksa yag perlu dihapuskan. Malah tanpa segan silu ramai yg tetiba menjadi lebih ulama dr ulama siap dgn tafsiran baru islam. hebat kan.&lt;br /&gt;
  119. &lt;br /&gt;
  120. Inshallah mulai hari ini jika diizinkan Allah aku akan mula meulis kembali, kronologi bagaimana pakatan bermula sehigga la punca berlakunya cerai berai. Mmg mudah menjadikan TGHA sebagai sasaran n semua kesalahan diletakkan keatasny. Mudah juga mencari kouta atau perkataan TGHA utuk dijadikan isu walaupun asalny perkataan itu bukan isu pun. maklum la da benci. apa yg dibuat semuaya perlu dibenci kan.&lt;br /&gt;
  121. &lt;br /&gt;
  122. Ini la hebatnya budaya politik melayu, pinjam kata mak dara. &quot;kalau aku dah benci dgn ko keturunan ko juga aku benci&quot;. Sangat berbeza dengan budaya politik cina, i help u, u help me, sama-sama utung ma, tak mau gaduh-gaduh ma kita pengyu yg penting untung ma.&lt;br /&gt;
  123. &lt;br /&gt;
  124. Jiwa politik melayu ni paling senang dibeli, bg pujian kembang, bg ayat manis ikut, bg imbuhan sikit jd pak turut, gula kan dgn batuan elaun imam, elaun tahfiz, derma ciput, ko la hero ku. jangan sangka ini berlaku dalam umno je, budaya ni dlm pr juga serupa.&lt;br /&gt;
  125. &lt;br /&gt;
  126. Dulu ko la saudara ku sehidup semati kini ko la musuhku sampai mati. jika dulu ko penuh jasa kini ko la tempat segala nista.&lt;br /&gt;
  127. &lt;br /&gt;
  128. Ok la setakat ni dulu tulisan gua pd hari ni sok nnti aku sambung&lt;br /&gt;
  129. &lt;br /&gt;
  130. &lt;br /&gt;
  131. &lt;br /&gt;
  132. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  133. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/3781987616274529777/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=3781987616274529777&amp;isPopup=true' title='2 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/3781987616274529777'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/3781987616274529777'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2015/09/kau-lah-musuh-ku-sampai-mati.html' title='Kau lah musuh ku sampai mati'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><media:thumbnail xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" url="http://2.bp.blogspot.com/-doxHJ19C5kI/VfMOYFHdK7I/AAAAAAAAALA/4nCB1HHW8AI/s72-c/1.jpg" height="72" width="72"/><thr:total>2</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-7724077722005640830</id><published>2014-04-01T01:31:00.001+08:00</published><updated>2014-04-01T01:31:34.951+08:00</updated><title type='text'>Penting tuk dibaca ---- benarkah semua ini?</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  134. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;Adakah kehilangan pesawat MH370 9M-MRO ini angkara&amp;nbsp;Israel?&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  135. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  136. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  137. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  138. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  139. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;a href=&quot;http://www.youtube.com/watch?v=tme8VvEZ-PA&amp;amp;list=UUK_2ghaa99SJKsNAnO9pC2Q&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;b&gt;Lihat video ini dulu&lt;/b&gt;&lt;/a&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  140. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  141. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  142. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  143. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  144. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Apakah yang anda faham tentang video ini?&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  145. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  146. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  147. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  148. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  149. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;Kita lihat pesawat yang didakwa klon kepada&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;a href=&quot;http://www.planespotters.net/Production_List/Boeing/777/28416,N105GT-GA-Telesis.php&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;b&gt;&lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;MAS 9M-MRO&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/a&gt;&lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;&amp;nbsp;ini&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  150. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  151. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  152. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  153. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  154. &lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Sebuah pesawat Boeing 777-2H6(ER) pernah disewa oleh MAS dari ALAFCO (Aviation Lease and Finance Company) sebuah syarikat penyewaan pesawat udara yang beroperasi di Kuwait.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  155. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  156. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  157. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  158. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  159. &lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;clear: right; color: #444444; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;clear: right; color: #444444; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;clear: right; color: #444444; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;clear: right; color: #444444; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;clear: right; color: #444444; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;clear: right; color: #444444; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;clear: right; color: #444444; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;clear: right; color: #444444; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Pesawat yang disewa oleh MAS ini diberikan pendaftaran 9M-MRI&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  160. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  161. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  162. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  163. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  164. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Bagaimanapun pesawat ini telah ditarik balik pengunaannya (withdrawn from use) pada 08-04-2013 dan disimpan di Lapangan Terbang Tarbes–Lourdes di Perancis. Kemudian ianya disewakan kepada Syarikat Penerbangan GA Telesis dengan menggunakan pendaftaran N105GT pada 04-10-2013 kemudian pesawat ini disimpan di&lt;a href=&quot;http://www.planespotters.net/Production_List/Boeing/777/28416,N105GT-GA-Telesis.php&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;b&gt;Lapangan Terbang Ben Gurion, Tel Aviv pada 04-11-2013.&lt;/b&gt;&lt;/a&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  165. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  166. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  167. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  168. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  169. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Rujuk Remarks:&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  170. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  171. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  172. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  173. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  174. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Leased from ALAFCO&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  175. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  176. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  177. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;wfu 08-04-2013&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  178. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  179. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  180. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;std at LDE 04-10-2013&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  181. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  182. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  183. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;std at TLV 04-11-2013&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  184. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  185. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  186. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;*wfu = withdrawn from use&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  187. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  188. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  189. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;*std = stored&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  190. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  191. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  192. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;*LDE =&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;Tarbes–Lourdes Airport&lt;/st1:city&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:city&gt;&amp;nbsp;&lt;/st1:place&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;France&lt;/st1:country-region&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  193. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  194. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  195. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;*TLV =&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:placename w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:placename w:st=&quot;on&quot;&gt;Ben&lt;/st1:placename&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:placename&gt;&amp;nbsp;&lt;/st1:place&gt;&lt;st1:placename w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:placename w:st=&quot;on&quot;&gt;Gurion&lt;/st1:placename&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:placename&gt;&amp;nbsp;&lt;st1:placetype w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:placetype w:st=&quot;on&quot;&gt;Airport&lt;/st1:placetype&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:placetype&gt;&amp;nbsp;Tel Aviv&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  196. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  197. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  198. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  199. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  200. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Adakah kemungkinan pesawat tersebut tidak ditanggalkan sebarang corak asal MAS sebelum dipulangkan kembali kepada ALAFCO?&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  201. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  202. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  203. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  204. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  205. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Adakah mungkin pesawat ini sebenarnya pesawat dummy yang sengaja dijatuhkan di Lautan Hindi?&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  206. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  207. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  208. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  209. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  210. &lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Adakah mungkin pesawat asal berada di tempat lain? Mungkin sebenarnya ia tenggelam di Laut China Selatan atau mungkin disembunyikan?&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  211. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  212. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  213. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  214. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  215. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Adakah mungkin pesawat asal disembunyikan di Diego Garcia?&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  216. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  217. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  218. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  219. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  220. &lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Adakah ianya perancangan jahat Amerika dan Isra3l yang mahu menggunakan alasan pesawat terhempas angkara pengganas?&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  221. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  222. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  223. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  224. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  225. &lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Jika dirujuk senarai syarikat penerbangan yang menggunakan kedua-dua lapangan terbang ini, tidak wujud nama GA Telesis di dalam senarai&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  226. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  227. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  228. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  229. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  230. &lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Adakah mungkin N.J.. dan H......D...sudah tahu perkara ini akan berlaku sejak dari awal lagi? Kita lihat&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  231. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  232. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  233. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  234. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  235. &lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;.Adakah ini satu lakonan?&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  236. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  237. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  238. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  239. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  240. &lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Fikirkan&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  241. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  242. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  243. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  244. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  245. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;a href=&quot;http://en.wikipedia.org/wiki/ALAFCO&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;b&gt;&lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;ALAFCO&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/a&gt;&lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  246. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  247. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  248. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  249. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  250. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;a href=&quot;http://en.wikipedia.org/wiki/Tarbes%E2%80%93Lourdes%E2%80%93Pyr%C3%A9n%C3%A9es_Airport&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;b&gt;&lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;Tarbes Lourdes Pyrénées Airport&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/a&gt;&lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  251. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  252. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  253. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  254. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;&lt;a href=&quot;http://en.wikipedia.org/wiki/Ben_Gurion_Airport&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;Ben Gurion Airport&lt;/a&gt;&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  255. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  256. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  257. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  258. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  259. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  260. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;#PrayForMH370: [LEAKED PHOTO]&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  261. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  262. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  263. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  264. &lt;div align=&quot;center&quot; style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-align: center;&quot;&gt;
  265. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;a href=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-yrl4TJKBBkg/Uzdc6IEhaII/AAAAAAAANmQ/u2N_DdDTUPk/s1600/Z0316D.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  266. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  267. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;background-color: #141414; clear: both; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; text-align: center;&quot;&gt;
  268. &lt;a href=&quot;http://2.bp.blogspot.com/-Cgs5WKZQxBY/UzkymG3m1gI/AAAAAAAAALM/Hb3kBhB5qJY/s1600/1.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; margin-left: 1em; margin-right: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;color: black; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://2.bp.blogspot.com/-Cgs5WKZQxBY/UzkymG3m1gI/AAAAAAAAALM/Hb3kBhB5qJY/s1600/1.jpg&quot; height=&quot;272&quot; style=&quot;-webkit-box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; background-color: #222222; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial; border-bottom-left-radius: 0px; border-bottom-right-radius: 0px; border-top-left-radius: 0px; border-top-right-radius: 0px; border: 1px solid transparent; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; padding: 8px; position: relative;&quot; width=&quot;400&quot; /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  269. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  270. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  271. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  272. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;Menurut laman&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;a href=&quot;http://www.planespotters.net/Aviation_Photos/search.php?tag=9M-MRO&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot; target=&quot;_blank&quot;&gt;&lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;Planes Potters&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;, iaitu laman yang menceritakan 1001 persoalan dan jawapan mengenai pesawat. Maknanya, pasti ada jawapan bagi merungkai misteri/konspirasi pesawat Malaysia Airlines MH370 yang menjadi tanda tanya diseluruh dunia sejak 8 Mac 2014 lalu.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  273. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  274. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  275. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  276. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;background-color: #141414; clear: both; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; text-align: center;&quot;&gt;
  277. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  278. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  279. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  280. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;
  281. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;background-color: #141414; clear: both; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; text-align: center;&quot;&gt;
  282. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  283. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  284. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  285. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  286. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Saya begitu tidak sangka bahawa pesawat Malaysia Airlines MH370 iaitu pesawat jenis Boeing777-200 (9M-MRO) mempunyai kembar di&amp;nbsp;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;!!!!&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  287. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  288. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  289. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;background-color: #141414; clear: both; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; text-align: center;&quot;&gt;
  290. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  291. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  292. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  293. &lt;div align=&quot;center&quot; style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-align: center;&quot;&gt;
  294. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;&lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;ADAKAH INI SEMUA ADALAH KONSPIRASI JAHAT ISRAEL? KENAPA SEMUANYA BERKAITAN? IANYA SEPERTI SUDAH DIRANCANG LAMA!&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  295. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  296. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  297. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  298. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;background-color: #141414; clear: both; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; text-align: center;&quot;&gt;
  299. &lt;a href=&quot;http://2.bp.blogspot.com/-mEmQvSrFlSc/UzkywP_bBuI/AAAAAAAAALU/T3eQ8UQPjB0/s1600/2.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; margin-left: 1em; margin-right: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;color: black; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://2.bp.blogspot.com/-mEmQvSrFlSc/UzkywP_bBuI/AAAAAAAAALU/T3eQ8UQPjB0/s1600/2.jpg&quot; height=&quot;203&quot; style=&quot;-webkit-box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; background-color: #222222; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial; border-bottom-left-radius: 0px; border-bottom-right-radius: 0px; border-top-left-radius: 0px; border-top-right-radius: 0px; border: 1px solid transparent; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; padding: 8px; position: relative;&quot; width=&quot;400&quot; /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  300. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  301. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  302. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  303. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  304. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  305. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  306. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;THE ISRAELI TWIN&lt;/b&gt;&amp;nbsp;-&amp;nbsp;&lt;i&gt;Why would&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;have a plane identical to the missing&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Malaysia&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;Airlines plane in storage in Tel Aviv? The plane in this photo is Boeing 777 2H6(ER) first flown in July 1998, Construction No. 28416* (Original Reg. No. 9M-MRI), an identical twin of the missing plane, which was given a new registration number (N105GT) and flown to&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;in November 2013.&lt;/i&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  307. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  308. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  309. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  310. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;background-color: #141414; clear: both; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; text-align: center;&quot;&gt;
  311. &lt;a href=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-yc-HB_1get8/UzkzGJRY9TI/AAAAAAAAALc/5QFVRQlG_gQ/s1600/3.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; margin-left: 1em; margin-right: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;color: black; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-yc-HB_1get8/UzkzGJRY9TI/AAAAAAAAALc/5QFVRQlG_gQ/s1600/3.jpg&quot; height=&quot;166&quot; style=&quot;-webkit-box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; background-color: #222222; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial; border-bottom-left-radius: 0px; border-bottom-right-radius: 0px; border-top-left-radius: 0px; border-top-right-radius: 0px; border: 1px solid transparent; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; padding: 8px; position: relative;&quot; width=&quot;400&quot; /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  312. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  313. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  314. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  315. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  316. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  317. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;THE MISSING PLANE&lt;/b&gt;&amp;nbsp;-&amp;nbsp;&lt;i&gt;A photo by Bernhard Ebner of the missing&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Malaysia&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;Airlines plane in&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Amsterdam&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:city&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:city&gt;, May 5, 2013. This plane, a Boeing 777-2H6(ER) with Construction No. 28420, Reg. No. 9M-MRO, was first flown on May 14, 2002, and delivered to Malaysia Airlines on May 31, 2002. It is thought to have crashed into the southern&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Indian Ocean&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;on March 8, 2014.&lt;/i&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  318. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  319. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  320. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  321. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;a href=&quot;http://www.planespotters.net/Production_List/Boeing/777/28416,N105GT-GA-Telesis-php&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;b&gt;Sumber untuk data mengenai kembar 9M-MRO milik&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region style=&quot;text-indent: -0.25in;&quot; w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/b&gt;&lt;/a&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  322. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  323. &lt;st1:country-region style=&quot;text-indent: -0.25in;&quot; w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/div&gt;
  324. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  325. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;·&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;a href=&quot;http://www.planespotters.net/Production_List/Boeing/777/28420,9M-MRO-Malaysia-Airlines.php&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;b&gt;Sumber untuk data mengenai pesawat 9M-MRO yang hilang/didakwaterhempas di Lautan Hindi&lt;/b&gt;&lt;/a&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  326. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  327. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  328. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  329. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  330. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;ini pula adalah gambar kembar 9M-MRO (MH370) yang ditangkap semasa ianya &#39;disorok&#39; di Tel Aviv, Israel pada Disember tahun lepas. Kembar pesawat telah hilang dari tempat asal sejurus selepas kehilangan MH370? Terdapat dakwaan bahawa ini adalah salah satu plot serangan pengganas&amp;nbsp;&lt;b&gt;(Plane Attack/911 Plot Attack)&amp;nbsp;&lt;/b&gt;yang seterusnya.&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  331. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  332. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  333. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;background-color: #141414; clear: both; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; text-align: center;&quot;&gt;
  334. &lt;a href=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-AwdGB13y2vA/UzkzTJCOf6I/AAAAAAAAALk/NAyva_ks86g/s1600/4.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; margin-left: 1em; margin-right: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;color: black; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-AwdGB13y2vA/UzkzTJCOf6I/AAAAAAAAALk/NAyva_ks86g/s1600/4.jpg&quot; height=&quot;296&quot; style=&quot;-webkit-box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; background-color: #222222; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial; border-bottom-left-radius: 0px; border-bottom-right-radius: 0px; border-top-left-radius: 0px; border-top-right-radius: 0px; border: 1px solid transparent; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; padding: 8px; position: relative;&quot; width=&quot;400&quot; /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  335. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  336. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  337. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  338. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  339. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  340. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  341. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;THE TWIN PLANE IN TEL AVIV, ISRAEL, DECEMBER 2013&lt;/b&gt;&amp;nbsp;-&amp;nbsp;&lt;i&gt;What are the Israelis doing with this retired Malaysia Airlines plane in a hanger in Tel Aviv? Could it be part of a false-flag terror plot in the making? Where is this plane today?&lt;/i&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  342. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  343. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  344. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  345. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  346. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;MH370 AIRCRAFT DATA&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  347. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  348. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  349. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;TO: SEARCHFIELD&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  350. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  351. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  352. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;FROM: BRAVO CHARLIE 002&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  353. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  354. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  355. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;SUBJ: BASIC INFO ON MISSING AIRCRAFT&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  356. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  357. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  358. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  359. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  360. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;OPERATOR:&amp;nbsp;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;MALAYSIA&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;AIRLINES&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  361. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  362. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  363. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;TYPE:&amp;nbsp;BOEING 777-2H6ER&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  364. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  365. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  366. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;CALLSIGN:&amp;nbsp;MAS370&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  367. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  368. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  369. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;ICAO24:&amp;nbsp;75008F&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  370. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  371. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  372. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;SERIAL #:&amp;nbsp;28420&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  373. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  374. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  375. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;REGISTRATION #:&amp;nbsp;9M-MRO&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  376. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  377. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  378. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;IN SERVICE:&amp;nbsp;05/14/2002 , #404&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  379. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  380. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  381. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;ENGINES:&amp;nbsp;(2) ROLLS-ROYCE 892&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  382. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  383. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  384. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;CAPACITY:&amp;nbsp;282 PASSENGERS&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  385. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  386. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  387. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;FLIGHT LOG:&amp;nbsp;53, 460 HRS; 7525 CYCLES&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  388. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  389. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  390. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  391. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  392. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;·&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;b&gt;FLIGHT LOG 001 -&amp;nbsp;&lt;a href=&quot;http://flightaware.com/live/flight/9MMRO&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;9M-MRO&lt;/a&gt;&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  393. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  394. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  395. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;·&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;b&gt;FLIGHT LOG 002 -&amp;nbsp;&lt;a href=&quot;http://www.airfleets.net/flightlog/index.php?file=result&amp;amp;app=b777&amp;amp;msn=28420&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;9M-MRO&lt;/a&gt;&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  396. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  397. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  398. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;·&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;b&gt;FLIGHT LOG 003-&amp;nbsp;&lt;a href=&quot;http://www.airliners.net/search/photo.search?regsearch=9M-MRO&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;9M-MRO&lt;/a&gt;&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  399. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  400. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  401. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;·&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;b&gt;FLIGHT LOG 004&lt;/b&gt;&amp;nbsp;&lt;b&gt;-&amp;nbsp;&lt;a href=&quot;http://jetphotos.net/showphotos.php?regsearch=9M-MRO&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;9M-MRO&lt;/a&gt;&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  402. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  403. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  404. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  405. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  406. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;IS THIS A SECRETLY TAKEN PHOTO OF THE PLANE STORED IN TEL AVIV?&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  407. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  408. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  409. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;a href=&quot;http://beforeitsnews.com/alternative/2014/03/is-this-a-secretly-taken-photo-of-the-plane-stored-in-tel-aviv-2927888.html&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot; target=&quot;_blank&quot;&gt;BeforeItsNews&lt;/a&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  410. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  411. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  412. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  413. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  414. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;The&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Malaysia&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;Air 777 with Boeing serial number 28416 and registered as 9M-MRI was sold to GA Telesis, LLC of&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;Fort Lauderdale&lt;/st1:city&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:city&gt;,&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:state w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:state w:st=&quot;on&quot;&gt;Florida&lt;/st1:state&gt;&lt;/st1:state&gt;&lt;/st1:place&gt;, on October 21, 2013, and is now registered as N105GT. The aircraft was stored at&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;Tarbes&lt;/st1:city&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:city&gt;&amp;nbsp;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;Lourdes&lt;/st1:city&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:city&gt;&amp;nbsp;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Pyrenees&lt;/st1:place&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:place&gt;&amp;nbsp;on October 4, 2013, and then on November 4, 2013, it was re-registered as N105GT and stored at Tel Aviv.&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  415. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  416. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  417. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  418. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  419. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;&lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;*&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;Untuk penerangan lebih terperinci sila&amp;nbsp;[klik&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;a href=&quot;http://www.bollyn.com/home/#article_14613&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot; target=&quot;_blank&quot;&gt;&lt;b&gt;&lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;SINI&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/a&gt;&lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;]&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  420. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  421. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  422. &lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  423. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;background-color: #141414; clear: both; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; text-align: center;&quot;&gt;
  424. &lt;a href=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-2Y2AKWHhL24/UzkzfGWzbYI/AAAAAAAAALs/Wr0pVPBm41k/s1600/5.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; margin-left: 1em; margin-right: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;color: black; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-2Y2AKWHhL24/UzkzfGWzbYI/AAAAAAAAALs/Wr0pVPBm41k/s1600/5.jpg&quot; height=&quot;265&quot; style=&quot;-webkit-box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; background-color: #222222; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial; border-bottom-left-radius: 0px; border-bottom-right-radius: 0px; border-top-left-radius: 0px; border-top-right-radius: 0px; border: 1px solid transparent; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; padding: 8px; position: relative;&quot; width=&quot;400&quot; /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  425. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  426. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  427. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  428. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Hari pindah milik. Gambar ketika kembar MH370 sedang terbang ke&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  429. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  430. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  431. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  432. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Taking off to its new home, picture (taken from several others) and text taken from link.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  433. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  434. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  435. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  436. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  437. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Note: The date in relation to above info.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  438. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  439. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  440. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  441. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  442. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;petikan dari halaman&amp;nbsp;forum&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  443. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  444. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  445. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  446. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  447. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;Aéroport Tarbes-Lourdes-PyrénéesGA Telesis: Boeing 777-2H6(ER): N105GT: MSN 28416/155.189November 4, 2013 -&amp;nbsp;&lt;a href=&quot;http://www.flickr.com/photos/aeroportldef-gotpa/11468200694/&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;link&lt;/a&gt;----------Posted 07 February 2014 - 06:31 PM&lt;/i&gt;&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  448. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  449. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  450. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;Formerly&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Malaysia&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;Airlines B777-2H6ER 9M-MRI cn 28416/155. Now GA Telesis N105GTWithdrawn from use 08-04-2013.Stored at Aéroport Tarbes-Lourdes-Pyrénées -10-2013.to Tel Aviv for storage 04-11-2013&lt;/i&gt;&amp;nbsp; -&amp;nbsp;&lt;i&gt;&lt;a href=&quot;http://www.malaysianwings.com/forum/index.php?showtopic=15996&amp;amp;page=22&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;link&lt;/a&gt;&lt;/i&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  451. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  452. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  453. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  454. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  455. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;&lt;a href=&quot;http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1151&amp;amp;messageid=172742624&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;b&gt;The following I found&lt;/b&gt;&lt;/a&gt;&lt;/i&gt;&lt;i&gt;&lt;b&gt;&lt;a href=&quot;http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1151&amp;amp;messageid=172742624&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;:&lt;/a&gt;&amp;nbsp;&lt;/b&gt;and the relevant parts are translated from Hebrew using&amp;nbsp;&lt;a href=&quot;https://www.google.co.uk/#q=google+translate&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;Google Translate&lt;/a&gt;&amp;nbsp;&lt;/i&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  456. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  457. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  458. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  459. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  460. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;The picture shown is linked to this page, but wouldn&#39;t show.It can be found at&amp;nbsp;&lt;a href=&quot;http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1151&amp;amp;messageid=172742624&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;b&gt;link&lt;/b&gt;&lt;/a&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  461. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  462. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  463. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  464. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;background-color: #141414; clear: both; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; text-align: center;&quot;&gt;
  465. &lt;a href=&quot;http://3.bp.blogspot.com/-iSf8QGirUVA/Uzkz6koRsLI/AAAAAAAAAL0/LhrU0597Bsw/s1600/6.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; margin-left: 1em; margin-right: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;color: black; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://3.bp.blogspot.com/-iSf8QGirUVA/Uzkz6koRsLI/AAAAAAAAAL0/LhrU0597Bsw/s1600/6.jpg&quot; height=&quot;296&quot; style=&quot;-webkit-box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; background-color: #222222; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial; border-bottom-left-radius: 0px; border-bottom-right-radius: 0px; border-top-left-radius: 0px; border-top-right-radius: 0px; border: 1px solid transparent; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; padding: 8px; position: relative;&quot; width=&quot;400&quot; /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  466. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  467. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  468. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  469. &lt;/div&gt;
  470. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  471. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;Is this picture near its hangar? Note the identical blank tail scheme as pictured in the above photo.&lt;/i&gt;&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  472. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  473. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  474. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  475. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  476. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  477. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  478. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;&lt;i&gt;Translated:&amp;nbsp;&lt;/i&gt;&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  479. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  480. &lt;b&gt;&lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  481. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  482. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  483. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;N105GT was 9M - MRI .From: Lightning under a cloud02.12.13 20:15&lt;/i&gt;&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  484. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  485. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  486. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;777 of Malay, ended his life and came to dismantle examined theLightning under a cloud02.12.13 15:15&amp;nbsp;229 Views&lt;/i&gt;&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  487. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  488. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  489. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  490. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  491. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;N105GT was 9M - MRI .Lightning under a cloudCurrent message &amp;lt;&amp;lt;02.12.13 20:15&amp;nbsp;173 Views&lt;/i&gt;&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  492. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  493. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  494. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  495. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  496. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;Ended his life ? ? He was 15 ...idooriane02.12.13 23:03&amp;nbsp;272 Views&lt;/i&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  497. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  498. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  499. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;777 converted cargo plane at Ben Gurion did not do IAILightning under a cloud04.12.13 22:43 146 Views&lt;/i&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  500. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  501. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  502. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  503. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  504. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;First you took photography forbidden territory . Secondly the 777Noam S.12.05.13 08:24 175 Views&lt;/i&gt;&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  505. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  506. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  507. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  508. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  509. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;Members of IAI teacher told me that this aircraft dismantlingLightning under a cloud12.05.13 08:42 140 Views&lt;/i&gt;&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  510. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  511. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  512. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  513. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  514. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;a href=&quot;http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1151&amp;amp;messageid=172742624&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;Sumber&lt;/a&gt;&amp;nbsp;(klik)&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  515. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  516. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  517. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  518. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  519. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Namun rancangan jahat&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;ini dapat dihidu ramai:&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  520. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  521. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  522. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  523. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  524. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;a href=&quot;http://www.abovetopsecret.com/forum/thread1001219/pg289&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot; target=&quot;_blank&quot;&gt;&lt;b&gt;Sumber&lt;/b&gt;&lt;/a&gt;&lt;b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  525. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  526. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  527. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  528. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  529. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Excellent discovery! Can you disclose how you were able to find the current locations of 9M-MRI (aka N105GT) and 9M-MRK. 9M-MRI is the one that GA Telesis registered as N105GT. See image below.&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  530. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  531. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  532. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  533. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;background-color: #141414; clear: both; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; text-align: center;&quot;&gt;
  534. &lt;a href=&quot;http://2.bp.blogspot.com/-aFUas9yV0HA/Uzk0MTAZd8I/AAAAAAAAAL8/AXp_5Hwvmg8/s1600/7.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; margin-left: 1em; margin-right: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;color: black; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://2.bp.blogspot.com/-aFUas9yV0HA/Uzk0MTAZd8I/AAAAAAAAAL8/AXp_5Hwvmg8/s1600/7.jpg&quot; height=&quot;296&quot; style=&quot;-webkit-box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; background-color: #222222; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial; border-bottom-left-radius: 0px; border-bottom-right-radius: 0px; border-top-left-radius: 0px; border-top-right-radius: 0px; border: 1px solid transparent; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; padding: 8px; position: relative;&quot; width=&quot;400&quot; /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  535. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  536. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  537. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  538. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  539. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  540. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;Below image is GA Telesis fleet information showing the former Malaysian Air 9M-MRI manufacturer serial number 28416, registered as N105GT.&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  541. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  542. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  543. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  544. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;background-color: #141414; clear: both; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; text-align: center;&quot;&gt;
  545. &lt;a href=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-xXiKqsNlWiE/Uzk0Z3HZMuI/AAAAAAAAAME/FjxhJpW55VY/s1600/8.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; margin-left: 1em; margin-right: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;color: black; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-xXiKqsNlWiE/Uzk0Z3HZMuI/AAAAAAAAAME/FjxhJpW55VY/s1600/8.jpg&quot; height=&quot;296&quot; style=&quot;-webkit-box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; background-color: #222222; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial; border-bottom-left-radius: 0px; border-bottom-right-radius: 0px; border-top-left-radius: 0px; border-top-right-radius: 0px; border: 1px solid transparent; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; padding: 8px; position: relative;&quot; width=&quot;400&quot; /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  546. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  547. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  548. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  549. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  550. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  551. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;Please share the source of your discovery! If&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;has either of these aircraft, expect another 911 attack soon!&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  552. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  553. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  554. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  555. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  556. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Sumber dari laman&amp;nbsp;&lt;a href=&quot;http://www.bollyn.com/home/#article_11686&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot; target=&quot;_blank&quot;&gt;BOLYN&lt;/a&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  557. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  558. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  559. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  560. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  561. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;According to reports from plane-spotters,&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;has an identical&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Malaysia&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;Airlines Boeing 777-200 in storage in Tel Aviv since November 2013. The only visible difference between the missing plane and the one in Tel Aviv would be its serial number. What do the Israelis have planned with the twin&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Malaysia&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;Airlines plane?&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  562. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  563. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  564. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  565. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  566. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;By using the twin aircraft they have in storage, the terror masterminds may have a sinister plan for the missing plane to seemingly reappear in a false-flag atrocity. Public awareness of the twin plane in Tel Aviv, therefore, could prevent the evil plot from going ahead.&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  567. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  568. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  569. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  570. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  571. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;For more on the identical&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Malaysia&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;plane in Tel Aviv see the latest entry, dated March 26, 2014, on my&amp;nbsp;&lt;a href=&quot;http://www.bollyn.com/question-and-answer-forum/&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;Q&amp;amp;A and Comment page&lt;/a&gt;.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  572. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  573. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  574. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  575. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  576. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Notes: The&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Malaysia&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;Air 777 with Boeing serial number 28416 and registered as 9M-MRI was sold to GA Telesis, LLC of&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;Fort Lauderdale&lt;/st1:city&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:city&gt;,&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:state w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:state w:st=&quot;on&quot;&gt;Florida&lt;/st1:state&gt;&lt;/st1:state&gt;&lt;/st1:place&gt;, on October 21, 2013, and is now registered as N105GT. The aircraft was stored at&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;Tarbes&lt;/st1:city&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:city&gt;&amp;nbsp;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;Lourdes&lt;/st1:city&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:city&gt;&amp;nbsp;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Pyrenees&lt;/st1:place&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:place&gt;&amp;nbsp;on October 4, 2013, and then on November 4, 2013, it was re-registered as N105GT and stored at Tel Aviv.&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  577. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  578. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  579. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  580. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  581. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;*MSN 28416 OR 28418? - According to a press release from GA Telesis dated July 10, 2013, the Fort Lauderdale-based company announced that it had started the dismantling process &quot;in the USA&quot; for three Boeing aircraft, including one 777-200ER (TRENT 800) (MSN 28418) ex-Malaysia Airlines, the plane that was given a new registration number and flown to Tel Aviv.&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  582. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  583. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  584. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  585. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  586. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;span lang=&quot;FI&quot;&gt;&lt;a href=&quot;http://www.planespotters.net/Production_List/Boeing/777/28416,N105GT-GA-Telesis-php&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;Rujuk sini&lt;/a&gt;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  587. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  588. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  589. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  590. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  591. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;Abdol Moabery serves as the President and Chief Executive Officer of GA Telesis, LLC. Previously, Mr. Moabery served as Executive Vice President of Aviation Systems International, Inc., and as Director of Marketing and Sales at C-S Aviation Services, Inc. Both of Moabery&#39;s former companies were owned by George Soros. Therefore it is not unlikely that Soros owns a good part of GA Telesis, too.&lt;/i&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  592. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;&lt;br /&gt;&lt;/i&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  593. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  594. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  595. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;a href=&quot;https://www.mail-archive.com/osint@yahoogroups.com/msg64520.html&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;C-S Aviation Services&lt;/a&gt;&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  596. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  597. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  598. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  599. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  600. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;a href=&quot;http://business.fau.edu/news-events/event-details/index.aspx?eid=2826#.UzFK2CO3PJs&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;Aviation Systems International,Inc.&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;
  601. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  602. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  603. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;This information is very important because it fits neatly into the terror scenario presented by Israeli El Al &quot;security expert&quot; Issac Yeffet shortly after the Malaysian plane went missing. Yeffet suggested the missing plane had been hijacked to&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Iran&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;and was being prepared for a terror attack. For the Israelis to have an identical plane in a hanger in Tel Aviv reveals why Yeffet presented such a scenario. He appears to have been setting the stage for a false-flag attack like 9-11, perhaps in&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:country-region&gt;. If such an attack were to occur in&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;all the evidence would be in the hands of Israeli intelligence giving them complete control of the interpretation or narrative of the terror event.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  604. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  605. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  606. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&quot;I BELIEVE&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;IRAN&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;WAS INVOLVED&quot;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  607. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  608. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  609. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  610. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  611. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&quot;What happened to this aircraft, nobody knows. My guess is based upon the stolen passports, and I believe&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Iran&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;was involved. They hijacked the aircraft and they landed it in a place that nobody can see or find it.”&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  612. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  613. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  614. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  615. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  616. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;-&amp;nbsp;&lt;b&gt;Issac Yeffet, former El Al security expert to Times of&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;, March 17, 2014&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  617. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  618. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  619. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;World seems transfixed by 777 disappearance. Maybe no crash but stolen, effectively hidden, perhaps in&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Northern Pakistan&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:place&gt;, like Bin Laden.&amp;nbsp;&lt;/i&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  620. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  621. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  622. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  623. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  624. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;-&amp;nbsp;&lt;b&gt;Rupert Murdoch on Twitter, March 15, 2014&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  625. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  626. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  627. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;background-color: #141414; clear: both; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; text-align: center;&quot;&gt;
  628. &lt;a href=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-GABhJqyOnOM/Uzk0lin3CgI/AAAAAAAAAMM/QGuY9jm1PSo/s1600/9.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; margin-left: 1em; margin-right: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;color: black; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-GABhJqyOnOM/Uzk0lin3CgI/AAAAAAAAAMM/QGuY9jm1PSo/s1600/9.jpg&quot; height=&quot;400&quot; style=&quot;-webkit-box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; background-color: #222222; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial; border-bottom-left-radius: 0px; border-bottom-right-radius: 0px; border-top-left-radius: 0px; border-top-right-radius: 0px; border: 1px solid transparent; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; padding: 8px; position: relative;&quot; width=&quot;331&quot; /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  629. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  630. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  631. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  632. &lt;div align=&quot;center&quot; style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-align: center;&quot;&gt;
  633. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  634. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  635. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;It is not Iranians, but Israeli agents and Zionist propagandists like Rupert Murdoch who are the real authors of false-flag terror plots involving airliners being flown into hi-rise towers. Arnon Milchan, for example, the Israeli Mossad operative-cum-film producer, made the Medusa Touch film in 1978, in which a 9-11 type attack is the climax of the film. Is there a nefarious plot in the works to use the missing Malaysian plane for such an attack?&lt;/i&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  636. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  637. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  638. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;background-color: #141414; clear: both; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; text-align: center;&quot;&gt;
  639. &lt;a href=&quot;http://3.bp.blogspot.com/-FolBsBcnQvM/Uzk0sVPoRJI/AAAAAAAAAMU/VANoMJ4Js1s/s1600/10.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; margin-left: 1em; margin-right: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;color: black; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://3.bp.blogspot.com/-FolBsBcnQvM/Uzk0sVPoRJI/AAAAAAAAAMU/VANoMJ4Js1s/s1600/10.jpg&quot; height=&quot;275&quot; style=&quot;-webkit-box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; background-color: #222222; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial; border-bottom-left-radius: 0px; border-bottom-right-radius: 0px; border-top-left-radius: 0px; border-top-right-radius: 0px; border: 1px solid transparent; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; padding: 8px; position: relative;&quot; width=&quot;400&quot; /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  640. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  641. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  642. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  643. &lt;div align=&quot;center&quot; style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-align: center;&quot;&gt;
  644. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  645. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  646. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;The making of Milchan&#39;s Medusa Touch involved constructing models to simulate an aircraft striking a skyscraper.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  647. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  648. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  649. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  650. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  651. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;With no trace of Beijing-bound flight MH370 after nine days, one of several theories that has emerged is that the plane was hijacked to&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Iran&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;, where it could be turned into a massive and devastating weapon. Two Iranian passengers are known to have been aboard, travelling on false passports. While Israeli officials did not confirm any suspicions regarding&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Iran&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/st1:country-region&gt;, experts said it is not a stretch to point the finger at&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&#39;s&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Middle East&lt;/st1:place&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:place&gt;&amp;nbsp;nemesis.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  652. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  653. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  654. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  655. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  656. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;“My guess is based upon the stolen passports, and I believe&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Iran&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;was involved [in the disappearance of the plane],” Issac Yeffet, formerly a global security expert for&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/st1:country-region&gt;’s national airline El Al told today’s Times of&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;. “They hijacked the aircraft and they landed it in a place that nobody can see or find it.”&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  657. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  658. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  659. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  660. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  661. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;&quot;Missing jet, Iranian threats, prompt&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;to tighten air security&quot;&amp;nbsp;&lt;/i&gt;&lt;b&gt;by Paul Alster, March 17, 2014&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  662. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  663. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  664. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  665. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  666. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;The disappearance of the Malaysian Boeing 777 looks like something from a Batman movie plot - or a bad Israeli screenplay by Arnon Milchan and his business partner Rupert Murdoch. The missing plane is bound to turn up sooner or later. The hijackers - or Israeli computer hackers - didn&#39;t pull a fast turn to the west and make professional moves with the plane in order to simply drop it in the&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Indian Ocean&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:place&gt;. Or maybe they did. In any case, all of the events going on with the missing Boeing and the Ukrainian crisis look like the making of a perfect storm - or perhaps another false-flag terror spectacle like 9-11.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  667. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  668. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  669. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  670. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  671. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;An Israel-based reporter named Paul Alster has an article on Murdoch&#39;s FoxNews.com giving an Israeli prognosis about the missing Malaysian Boeing 777. The article is important because it suggests that the Israelis may be setting the stage for a false-flag event using the missing plane as a flying bomb.&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  672. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  673. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  674. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  675. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  676. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;The article indicates that the Israelis may be projecting a planned terror scenario and are planting the idea in the public mind. The following article has comments from an Israeli El Al &quot;security expert&quot; that are very similar to comments tweeted by Rupert Murdoch the day before. Isn&#39;t it interesting that Rupert Murdoch and an Israeli airline security expert imagine the exact same fate for the missing Boeing?&amp;nbsp;&lt;/i&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  677. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  678. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  679. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  680. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  681. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;MURDOCH&#39;S COMMENTS ON MISSING PLANE&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  682. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  683. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  684. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  685. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin-bottom: 3pt; margin-left: 0.25in;&quot;&gt;
  686. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;Obama should call Chinese President following today&#39;s incident and say &quot;we both have the problem of Muslim terrorism. Can we work together?&quot;&lt;/i&gt;&lt;b&gt;3:50 AM - 2 Mar 2014&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  687. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  688. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin-bottom: 3pt; margin-left: 0.25in;&quot;&gt;
  689. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;777 crash confirms jihadists turning to make trouble for&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;China&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/st1:place&gt;. Chance for US to make common cause, befriend&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;China&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;while&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Russia&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;bullies.&lt;/i&gt;&lt;b&gt;4:15 PM - 9 Mar 2014&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  690. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  691. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin-bottom: 3pt; margin-left: 0.25in;&quot;&gt;
  692. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;World seems transfixed by 777 disappearance. Maybe no crash but stolen, effectively hidden, perhaps in&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Northern Pakistan&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:place&gt;, like Bin Laden.&lt;/i&gt;&lt;b&gt;2:23 AM - 15 Mar 2014&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  693. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  694. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin-bottom: 3pt; margin-left: 0.25in;&quot;&gt;
  695. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;777. Still think this a reminder that US and&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;China&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&lt;/st1:place&gt;&lt;span class=&quot;apple-converted-space&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;should be working more closely on Muslim extremist threat&lt;/i&gt;.&lt;b&gt;2:26 AM - 15 Mar 2014&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  696. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  697. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin-bottom: 3pt; margin-left: 0.25in;&quot;&gt;
  698. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  699. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  700. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;The Israeli comments in the article imagine a terror scenario like that described by Murdoch. It is important to note that the Israeli El Al &quot;security expert&quot; comes from the exact same groups (ICTS, El Al security, Menachem Atzmon, the Shin Bet and assorted Mossadniks), who projected the ideation of 9-11 (Murdoch’s &quot;Lone Gunmen&quot; pilot episode in 2000 and Arnon Milchan&#39;s Medusa Touch film in 1978) - and who were involved in the false-flag attacks of 9-11.&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  701. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  702. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  703. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  704. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  705. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;This is exactly what the evidence I present in my Solving 9-11 books reveals about Israeli involvement in the false-flag terrorism of 9-11. The fact that the same people are now projecting the ideation that the Boeing 777 has been hijacked (perhaps by computer like in the &quot;Lone Gunmen&quot;) and will be used in a terror attack needs to be taken very seriously.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  706. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  707. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  708. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  709. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  710. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;The game is on. We need to be aware of the very real possibility that the plane may resurface, used as a weapon of terror. If so, the attack would probably be designed to be a false-flag provocation that can be used to initiate aggression against a targeted foe – such as the Islamic&amp;nbsp;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:placetype w:st=&quot;on&quot;&gt;Republic&lt;/st1:placetype&gt;&amp;nbsp;of&amp;nbsp;&lt;st1:placename w:st=&quot;on&quot;&gt;Iran&lt;/st1:placename&gt;&lt;/st1:place&gt;. If enough people understand the evil game of deception the Israelis are up to, they won&#39;t be able to pull off another major terror spectacle - and get away with it.&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  711. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  712. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  713. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  714. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  715. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Here is the article by Paul Alster from FoxNews.com&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  716. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  717. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  718. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  719. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  720. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Missing jet, Iranian threats, prompt&amp;nbsp;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;to tighten air security&amp;nbsp;&lt;b&gt;By Paul Alster, March 17, 2014&lt;/b&gt;&amp;nbsp;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  721. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  722. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  723. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  724. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  725. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;b&gt;&lt;i&gt;HAIFA&lt;/i&gt;&lt;/b&gt;&lt;/st1:city&gt;&lt;b&gt;&lt;i&gt;,&amp;nbsp;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;–&amp;nbsp;&lt;/i&gt;&lt;/b&gt;&lt;i&gt;Top Israeli defense officials have hurriedly put in place a confidential list of secret security measures in light of the baffling disappearance of a&amp;nbsp;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Malaysia&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;Airlines jumbo jet that experts fear could become a weapon of mass destruction if in the wrong hands.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/i&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  726. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  727. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  728. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  729. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  730. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;With no trace of Beijing-bound flight MH370 after nine days, one of several theories that has emerged is that the plane was hijacked to&amp;nbsp;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Iran&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;, where it could be turned into a massive and devastating weapon. Two Iranian passengers are known to have been aboard, travelling on false passports. While Israeli officials did not confirm any suspicions regarding&amp;nbsp;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Iran&lt;/st1:country-region&gt;, experts said it is not a stretch to point the finger at&amp;nbsp;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:country-region&gt;&#39;s&amp;nbsp;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Middle East&lt;/st1:place&gt;&amp;nbsp;nemesis.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  731. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  732. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  733. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  734. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  735. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;“My guess is based upon the stolen passports, and I believe&amp;nbsp;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Iran&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;was involved [in the disappearance of the plane],” Issac Yeffet, formerly a global security expert for&amp;nbsp;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:country-region&gt;’s national airline El Al told today’s Times of&amp;nbsp;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Israel&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;. “They hijacked the aircraft and they landed it in a place that nobody can see or find it.”&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  736. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  737. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  738. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  739. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  740. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;As the search continued to widen fruitlessly, Israeli security officials and aviation authorities, who have long feared a 9/11-style attack, conducted a security assessment and rapidly implemented a series of security measures. The only one reported publicly is that Israeli air traffic controllers will demand that incoming aircraft identify themselves earlier than has so far been the case, sources told FoxNews.com.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  741. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  742. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  743. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  744. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  745. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;IDF officials aim to ensure an unthinkable repetition of the Twin Towers attack doesn’t happen in Tel Aviv, where the skyscraping triple&amp;nbsp;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:placename w:st=&quot;on&quot;&gt;Azrieli&lt;/st1:placename&gt;&amp;nbsp;&lt;st1:placetype w:st=&quot;on&quot;&gt;Towers&lt;/st1:placetype&gt;&lt;/st1:place&gt;&amp;nbsp;rise high above the city. There&#39;s good reason to believe the three-tower commercial-residential-office complex is a coveted target of the Islamic Republic.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  746. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  747. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  748. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  749. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  750. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;In a recent video simulation broadcast by Iranian state TV after the initial agreement with the international community on a reduction in Iran’s nuclear capability was signed, the Azrieli Towers were shown being blown up by Iranian missiles.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  751. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  752. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  753. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  754. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  755. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;The Israeli media has speculated that if&amp;nbsp;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Iran&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;played a part in the disappearance of the plane, it is all but certain the regime would not have been directly involved. It would likely instead act through a third party, using one of the many international terror organizations&amp;nbsp;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;Iran&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;sponsors and maintaining plausible deniability.&amp;nbsp;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;Tehran&lt;/st1:city&gt;&amp;nbsp;would not want to jeopardize the easing of international sanctions and other gains made recently at the&amp;nbsp;&lt;st1:city w:st=&quot;on&quot;&gt;Geneva&lt;/st1:city&gt;&amp;nbsp;negotiations with the&amp;nbsp;&lt;st1:country-region w:st=&quot;on&quot;&gt;&lt;st1:place w:st=&quot;on&quot;&gt;US&lt;/st1:place&gt;&lt;/st1:country-region&gt;&amp;nbsp;and the P5+1.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  756. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  757. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  758. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  759. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  760. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;The recent interception of a boatload of Iranian M-302 missiles headed for Israel’s enemies in the Gaza Strip or Sinai Peninsula has given rise to further speculation in Israel that Iran might be considering all manner of means to strike back after such an embarrassing and damaging loss.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  761. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  762. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  763. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  764. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  765. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;“This would never have happened on an Israeli plane,” Yeffet said. “An El Al aircraft was hijacked for the first and last time in 1968. Since then, there has not been a single flight where security did not check every single name.”&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  766. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  767. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  768. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  769. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  770. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Yeffet believes that the time consuming and often-criticized profiling of every passenger at Israeli airports would have picked up the Iranians travelling on false papers.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  771. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  772. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  773. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  774. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  775. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Most flights to and from Israel require check-in three hours before the advertised flight time and passengers are often faced with many questions (some personal) that some people take exception to. The fact remains though that the Israeli method seems to work and has, thus far, proved watertight.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  776. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  777. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  778. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  779. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  780. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;“More security costs more money,” Menachem Yarden, a retired El Al pilot with more than 37 years experience told Fox News.com. “Few companies these days are making money because of increased costs and relatively low ticket prices. Especially in the U.S., spending more money on security and telling people to come 3 hours before the flight – even if their flight time is just one hour – it’s crazy. No-one would fly.”&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  781. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  782. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  783. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  784. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  785. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;Asked if air marshals - allegedly placed on every El Al plane - might have made a difference to flight MH370 if, as some believe, it has been hijacked, Yarden said, “As El Al pilots we didn’t know all the security measures [put in place]. Security is a separate matter [to piloting] and the fewer people that know about it, the more secure it is.”&lt;/i&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  786. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  787. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  788. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Yarden said it is possible such a huge aircraft could have flown thousands of miles undetected.&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  789. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  790. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  791. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  792. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  793. &lt;i&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;“Yes. It is possible to fly as low as the pilot is able,” Yarden confirmed. “When you switch off the transponder no civil controller can see you. In 9/11 the pilots switched off the transponders and no one saw them. It is not like military radar which sends electromagnetic pulses that receives back the echo via antenna.”&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/i&gt;&lt;/div&gt;
  794. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  795. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  796. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  797. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  798. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;i&gt;“In this extraordinary case any theory might be the right theory,” Yarden concluded. “No one knows what’s happened.”&lt;/i&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  799. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  800. &lt;div align=&quot;center&quot; style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-align: center;&quot;&gt;
  801. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  802. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;background-color: #141414; clear: both; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; text-align: center;&quot;&gt;
  803. &lt;a href=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-fKCbljt4GBQ/Uzk05j2nIWI/AAAAAAAAAMc/lpha6Npxozc/s1600/11.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; margin-left: 1em; margin-right: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;color: black; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-fKCbljt4GBQ/Uzk05j2nIWI/AAAAAAAAAMc/lpha6Npxozc/s1600/11.jpg&quot; height=&quot;400&quot; style=&quot;-webkit-box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; background-color: #222222; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial; border-bottom-left-radius: 0px; border-bottom-right-radius: 0px; border-top-left-radius: 0px; border-top-right-radius: 0px; border: 1px solid transparent; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; padding: 8px; position: relative;&quot; width=&quot;357&quot; /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  804. &lt;div align=&quot;center&quot; style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-align: center;&quot;&gt;
  805. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  806. &lt;div align=&quot;center&quot; style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-align: center;&quot;&gt;
  807. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  808. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;background-color: #141414; clear: both; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; text-align: center;&quot;&gt;
  809. &lt;a href=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-4MZKTQv09rs/Uzk1BUZmCUI/AAAAAAAAAMk/YwGbL3G1lpw/s1600/10157387_508765335894489_57750156_n.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; margin-left: 1em; margin-right: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;color: black; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-4MZKTQv09rs/Uzk1BUZmCUI/AAAAAAAAAMk/YwGbL3G1lpw/s1600/10157387_508765335894489_57750156_n.jpg&quot; height=&quot;266&quot; style=&quot;-webkit-box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; background-color: #222222; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial; border-bottom-left-radius: 0px; border-bottom-right-radius: 0px; border-top-left-radius: 0px; border-top-right-radius: 0px; border: 1px solid transparent; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 0px; padding: 8px; position: relative;&quot; width=&quot;400&quot; /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  810. &lt;div align=&quot;center&quot; style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in; text-align: center;&quot;&gt;
  811. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  812. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  813. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;Sources:&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  814. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  815. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  816. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  817. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  818. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; float: left; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; float: left; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; float: left; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; float: left; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; float: left; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; float: left; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; float: left; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;color: #444444; float: left; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;b&gt;&lt;i&gt;&lt;a href=&quot;http://www.timesofisrael.com/ex-el-al-expert-iran-likely-involved-in-mh-370/&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;&quot;Ex-El Al expert: Iran likelyinvolved in MH 370&quot; by Debra Kamin, Times of Israel, March 16, 2014&lt;/a&gt;&lt;/i&gt;&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  819. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  820. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  821. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  822. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  823. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;&lt;i&gt;&lt;a href=&quot;http://www.gatelesis.com/ga-telesis-disassembles-boeing-777-200er-767-200er-and-757-200er/&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;&quot;GA Telesis Continues to ProvideBest-In-Class Component Support via Disassembly of Boeing 777-200ER, 767-200ERand 757-200ER,&quot; GA Telesis press release, July 10, 2013&lt;/a&gt;&lt;/i&gt;&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  824. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  825. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  826. &lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;clear: right; color: #444444; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;clear: right; color: #444444; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;clear: right; color: #444444; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;clear: right; color: #444444; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;clear: right; color: #444444; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;clear: right; color: #444444; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;clear: right; color: #444444; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=618604672922878721&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;clear: right; color: #444444; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em; text-decoration: none;&quot;&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  827. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  828. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  829. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  830. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;&lt;i&gt;&lt;a href=&quot;http://beforeitsnews.com/alternative/2014/03/is-this-a-secretly-taken-photo-of-the-plane-stored-in-tel-aviv-2927888.html&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;&quot;Is This a Secretly Taken Photo of thePlane Stored in Tel Aviv?&quot; Beforeitsnews.com, March 28, 2014&lt;/a&gt;&lt;/i&gt;&lt;/b&gt;&lt;o:p&gt;&lt;/o:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  831. &lt;span style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;u1:p&gt;&lt;/u1:p&gt;&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px;&quot; /&gt;
  832. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  833. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  834. &lt;div style=&quot;background-color: #141414; color: white; font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18px; margin: 0in;&quot;&gt;
  835. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;&lt;i&gt;&lt;a href=&quot;http://www.foxnews.com/world/2014/03/17/missing-jet-iranian-threats-prompt-israel-to-tighten-air-security/&quot; style=&quot;color: #444444; text-decoration: none;&quot;&gt;“Missing jet, Iranian threats, prompt Israelto tighten air security” by Paul Alster,&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/i&gt;&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  836. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;&lt;br /&gt;&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;
  837. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;&lt;br /&gt;&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;
  838. &lt;span style=&quot;font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;&quot;&gt;&lt;b&gt;NOTE: ARTIKAL INI AKU CILOK DR RATU NAGA KREDIT KEPADA BELIAU.&amp;nbsp;&lt;a href=&quot;http://ratu-naga.blogspot.com/2014/03/mh370-found-clone-mas-plane-at-israel.html&quot;&gt;sumber&lt;/a&gt;&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  839. &lt;/div&gt;
  840. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/7724077722005640830/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=7724077722005640830&amp;isPopup=true' title='1 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/7724077722005640830'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/7724077722005640830'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2014/04/penting-tuk-dibaca-benarkah-semua-ini.html' title='Penting tuk dibaca ---- benarkah semua ini?'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><media:thumbnail xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" url="http://2.bp.blogspot.com/-Cgs5WKZQxBY/UzkymG3m1gI/AAAAAAAAALM/Hb3kBhB5qJY/s72-c/1.jpg" height="72" width="72"/><thr:total>1</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-7625109512563336966</id><published>2014-03-30T01:34:00.001+08:00</published><updated>2014-03-30T01:34:39.099+08:00</updated><title type='text'>Dangkalnya pemikiran org sarawak</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  841. Kekadang aku cukup hairan dgn org sarawak, yg cukup bangga dgn sentimen borneonya, mereka sungguh yakin bahawa sikap borneo mereka akan memelihara mereka dr dijajah semanjung, tapi mereka sebenarnya lupa apa yg mereka kecapi sekarang adalah 20 tahun terkebelakang dr apa yg dinikmati oleh semenanjung.&lt;br /&gt;
  842. &lt;br /&gt;
  843. Mereka juga diperkotakkatik dgn idea pembangunan yg mereka kecapi sekarang adalah pembangunan sebenar, walaupun pada fizikalnya mereka cuma mendapat terlalu sedikit dr kemewahan negeri mereka. Mereka seolah2 tak mampu mengunakan matamatik mudah dalam mengira jumlah apa yg mereka dapat berbanding dgn hasil yg diperolehi dr hasil masul negeri.&lt;br /&gt;
  844. &lt;br /&gt;
  845. Omokan borneo telah membutakan minda mereka utuk melihat keseluruhan ekonomi dan pembangunan, mereka begitu naif untuk mengetahui mereka telah tertipu.Kata-kata gua ini bukan omongan kosong tp telah dibuktikan dgn penguasaan mejoriti undi yg diperolehi oleh bn.&lt;br /&gt;
  846. &lt;br /&gt;
  847. Mereka bangga kononnya mereka tidak dijajah semenanjung sedangkan Bn itu sendiri asalnya dr semenanjung, mereka blok minda kononnya pr bukan hasil produk tempatan tp adalah produk semenanjung, sedangkan mereka lupa siapa itu bn sebenarnya.&lt;br /&gt;
  848. &lt;a href=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-RxdDkHH6vTs/UzcD3dFuuxI/AAAAAAAAAIM/O950PB23qjg/s1600/1.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;clear: right; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-RxdDkHH6vTs/UzcD3dFuuxI/AAAAAAAAAIM/O950PB23qjg/s1600/1.jpg&quot; height=&quot;240&quot; width=&quot;320&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;br /&gt;
  849. Mereka menyangka bahawa Bn adalah parti tempatan dan diterajui oleh anak tempatan, satu idea lawak yg tidak lawak, Tunjukan aku satu pemimpin paling tinggi dalam bn merupakan org sarawak. Pemikiran mereka dikontotkan dgn kebanggaan mereka merupakan penentu kepada puterajaya, dan kononya mereka la yg berkuasa menentukan pimpinan negara. mereka lupa yg memerintah ttp org pahang, bukan org sabah ataupun sarawak.&lt;br /&gt;
  850. &lt;br /&gt;
  851. Mereka menyangka akan ada pembangunan jika bn terus dikekalkan, mereka lupa bn dah memerintah sarawak sudah cukup lama dan hasilnya adalah sebuah kehampaaan, mungkin mereka mengharapkan akan sampai masanya nnti sarawak akan membangun dgn pesat tp bila, 30 tahun atau 40 tahun lagi. apakah mereka lupa bahawa mereka akan dimamah usia jd bilakah masanya untuk mengecapi pembangunan, untuk anak cucu mungkin kata hati mereka.&lt;br /&gt;
  852. &lt;br /&gt;
  853. Jika dalam masa 30tahun dr sekarang baru mereka mengecapi apa yg ada disemenanjung kini, mereka sebenarnya masih ketinggalan 30 tahun pembangunan, kerana 30 tahun dr sekarang apa yg ada di semenanjung sekarang sudah dianggap antik malah ketinggalan zaman. jadi sampai bila2 pun mereka sebenarnya mundur dan tak pernah maju.&lt;/div&gt;
  854. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/7625109512563336966/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=7625109512563336966&amp;isPopup=true' title='22 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/7625109512563336966'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/7625109512563336966'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2014/03/dangkalnya-pemikiran-org-sarawak.html' title='Dangkalnya pemikiran org sarawak'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><media:thumbnail xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" url="http://1.bp.blogspot.com/-RxdDkHH6vTs/UzcD3dFuuxI/AAAAAAAAAIM/O950PB23qjg/s72-c/1.jpg" height="72" width="72"/><thr:total>22</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-293968142932545019</id><published>2014-03-29T01:39:00.001+08:00</published><updated>2014-03-29T01:40:01.823+08:00</updated><title type='text'>Darah mamali masih segar di tangan Mahafiraun.</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  855. &lt;span style=&quot;font-size: large;&quot;&gt;Assalamualaikum semua, dah lama gak gua tak update blog ni, disebabkan kesuntukan waktu, dan kebanyakan masa gua berada di facebook, malam ni teringin pulak nak berkongsikan sesuatu, tp bila start menaip idea gua macam tiada la pulak hahahahaha. tp gua amat tertarik dgn cerita Mahafiraun yg cuba ditutup untuk sekian tahun, tangan haramjadah yg berlumuran darah para syuhada ini akhirnya terbongkar jua,&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  856. &lt;span style=&quot;font-size: large;&quot;&gt;Bak kata pepatah bangkai gajah tak boleh ditutup dgn sehelai daun sekentut. brgitu juga perangai bangkai situa ganyut ini tak kan mampu ditutup dgn bontot sayfool.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  857. &lt;span style=&quot;font-size: large;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;
  858. &lt;span style=&quot;font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 15px; line-height: 21px;&quot;&gt;Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad didakwa melakukan lawatan rasmi ke China sewaktu berlakunya peristiwa berdarah Memali pada 1985 yang mengakibatkan 18 orang terkorban.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  859. &lt;br style=&quot;font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 15px; line-height: 21px;&quot; /&gt;
  860. &lt;span style=&quot;font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 15px; line-height: 21px;&quot;&gt;Dan hampir tiga dekad selepas peristiwa itu berlaku, Timbalan Perdana Menteri ketika itu, Tun Musa Hitam mendedahkan bahawa Dr Mahathir berada di ibunegara ketika kereta perisai menuju ke kampung terpencil di Baling, Kedah itu untuk melumpuhkan satu kumpulan agama yang diketuai oleh Ibrahim Mahmud, yang lebih dikenali sebagai Ibrahim Libya.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  861. &lt;br style=&quot;font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 15px; line-height: 21px;&quot; /&gt;
  862. &lt;img alt=&quot;&quot; src=&quot;https://lh5.ggpht.com/rXXTrm45m-GOgr9yseM7dcKlqQeau3VLXIkH4St29X_50Xp7JafrLxJsOM6bPoqh07xLzjKAWe_yVoNGmkc=s0&quot; style=&quot;border-color: rgb(228, 228, 228) rgb(186, 186, 186) rgb(186, 186, 186) rgb(228, 228, 228); border-style: solid; border-width: 1px; box-shadow: rgb(208, 208, 208) 1px 1px 2px 0px; float: left; font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 15px; height: 238px; line-height: 21px; margin: 0px 10px; padding: 0px; vertical-align: baseline; width: 200px;&quot; /&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 15px; line-height: 21px;&quot;&gt;Malah, Musa dilaporkan memberitahu satu forum di Kota Bharu malam&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  863. &lt;span style=&quot;font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 15px; line-height: 21px;&quot;&gt;tadi dan&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;strong style=&quot;border: 0px; font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 15px; line-height: 21px; margin: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;&lt;a href=&quot;http://www.youtube.com/watch?v=sX-eqjv4SGY&quot; style=&quot;border: 0px; color: #0059b2; font-family: inherit; font-size: inherit; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; line-height: inherit; margin: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;petikannya&lt;/a&gt;&amp;nbsp;&lt;/strong&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 15px; line-height: 21px;&quot;&gt;dimuat naik di Youtube, bahawa Dr Mahathir masih berada di Kuala Lumpur pada hari kedua, ketiga dan keempat selepas peristiwa tersebut.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  864. &lt;span style=&quot;font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 15px; line-height: 21px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;
  865. &lt;span style=&quot;font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 15px; line-height: 21px;&quot;&gt;Gua pada masa itu masih kecil lagi semasa peristiwa ini berlaku tapi dalam hati selalu berkata, semua adegan dan penyataan yg dikeluarkan jauh dr logik akal manusia yg waras.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  866. &lt;span style=&quot;font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 15px; line-height: 21px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;
  867. &lt;span style=&quot;font-family: Verdana, Arial, sans-serif;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-size: 15px; line-height: 21px;&quot;&gt;Tapi gua tak heran la org umno pada masa itu mmg mudah ditipu n percaya bulat-bulat dengan apa yg dipaparkan oleh media2 umno ni. Dan yg lebih penting umno kan terdiri dr orang yg bodoh n senang diperbodohkan. tak gitu.&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  868. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/293968142932545019/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=293968142932545019&amp;isPopup=true' title='3 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/293968142932545019'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/293968142932545019'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2014/03/darah-mamali-masih-segar-di-tangan.html' title='Darah mamali masih segar di tangan Mahafiraun.'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><media:thumbnail xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" url="https://lh5.ggpht.com/rXXTrm45m-GOgr9yseM7dcKlqQeau3VLXIkH4St29X_50Xp7JafrLxJsOM6bPoqh07xLzjKAWe_yVoNGmkc=s72-c" height="72" width="72"/><thr:total>3</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-4250038394956979</id><published>2013-11-03T22:28:00.000+08:00</published><updated>2013-11-03T22:28:38.540+08:00</updated><title type='text'>Situa nyanyok</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  869. &lt;span style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mengambil kesempatan di hari terakhir kempen pilihan raya kecil DUN Sungai Limau untuk menyerang ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim yang disifatkannya sebagai orang yang tidak tahu bersyukur.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  870. &lt;br style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot; /&gt;
  871. &lt;span style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;Sedangkan, Anwar sendiri mampu mendapat pendidikan yang baik kerana bapa kepada bekas timbalan perdana menteri itu, Datuk Ibrahim Abdul Rahman seorang ahli Umno, kata Mahathir.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  872. &lt;span style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;
  873. &lt;span style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;Dah nyanyuk ke apa si tua ni, nak bersyukur apa kepada perompak penyamun dan lebih-lebih lagi org yg bertanggungjawab mengaibkan nya.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  874. &lt;span style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;
  875. &lt;span style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;Cuba kalau dia yg kena diaibkan, ditelanjang, dipukul sehingga lebam, kemudian dihina sebegitu rupa, sedangkan selama ini beliau merupakan balaci paling taat kepada tuannya.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  876. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/4250038394956979/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=4250038394956979&amp;isPopup=true' title='1 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/4250038394956979'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/4250038394956979'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/11/situa-nyanyok.html' title='Situa nyanyok'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><thr:total>1</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-5539075878066302083</id><published>2013-10-12T02:28:00.002+08:00</published><updated>2013-10-12T02:28:48.122+08:00</updated><title type='text'>BILA MENTERI &#39;TEMBAK DULU&#39; BERTAQYIAH</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  877. Dah lama betul aku tak menulis dalam blog ni tetiba pulak aku terasa nak menulis, kekadang aku lebih selesa menulis di fb kerana respon yg cepat dan boleh terus besoal jawab dgn pantas.&lt;br /&gt;
  878. &lt;br /&gt;
  879. Kali ini aku ingin nak menulis tentang seorang menteri, aku gelarkan menteri &#39;tembak dulu&#39; ye. daripada seorang menteri yg tak berape popular tetiba je menjadi popular kerana dipopularkan oleh kita juga, tp terpaksa kan sebab menteri ni mmg tgh mencari populariti terutama dekat dgn pemilihan pucuk pimpinan parti busuk sampai keusus dia, atau lebih dikenali parti bodoh oleh mantan big bos kutty dia.&lt;br /&gt;
  880. &lt;br /&gt;
  881. Dia ni selalu bila dah kantoi dgn statment2 kontrovesi dia, pasti akan meroyan dgn alasan yg hampir serupa &quot;jangan putarbelitkan kenyataan saya&quot; tak pun kenyataan saya disalahtafsirkan&quot;. ayat2 klise yg biasa digunakan tuk menutup kekantolannya.&lt;br /&gt;
  882. &lt;br /&gt;
  883. terbaru katanya tembakan amaran bukan lah SOP polis, pelik gak ye kalau bukan tembakan tu sop polis, jadi polis gunakan apa ye tuk bg amaran kepada orang yang disyaki penjenayah, mungkin sop yg betul adalah perkataan &quot;jangan bergerak kami polis&quot; ayat biasa yang kita dengar melalui drama kepolisian tu.&lt;br /&gt;
  884. &lt;br /&gt;
  885. penafian juga dibuat terhadap ucapannya tentang tiga line.&lt;br /&gt;
  886. &lt;br /&gt;
  887. &lt;span style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;Menteri &#39;tembak dulu&#39; mendakwa, kenyataannya berhubung kumpulan gengster Tiga Line yang diucapkan di Melaka pada Sabtu lalu diputar belit.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  888. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  889. &lt;a href=&quot;https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTJux6-_2UHFbOq_8BYiZ3SypTso_DNMGWbBjc4ZRd_p4IFoXxu&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTJux6-_2UHFbOq_8BYiZ3SypTso_DNMGWbBjc4ZRd_p4IFoXxu&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  890. &lt;br style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot; /&gt;&lt;br style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot; /&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;&quot;Saya tidak pernah sebut Tiga Line orang kita. Saya cakap ia merupakan serpihan dari kumpulan Pertubuham Kebajikan Dakwah dan Islamiah (Pekida) dan pecahan itu mewujudkan Tiga Line.&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot; /&gt;&lt;br style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot; /&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;&quot;Saya mendapat laporan terperinci mengenai kumpulan ini, sejak sebelum jadi menteri KDN (Kementerian Dalam Negeri).&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot; /&gt;&lt;br style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot; /&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;&quot;Tetapi jika dalam kalangan mereka jadi&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;em style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;bouncer&lt;/em&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;, penarik kereta dan terlibat dengan jenayah saya akan minta polis tangkap mereka. Kenapa ayat itu tidak keluar,&quot; beliau dipetik sebagai berkata oleh&lt;/span&gt;&lt;em style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;Sinar Harian.&lt;/em&gt;&lt;br style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot; /&gt;&lt;br style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot; /&gt;&lt;em style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;Malaysiakini&amp;nbsp;&lt;/em&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;pada 7 Oktober lalu, melaporkan beliau menyifatkan Tiga Line sebagai rakan-rakan dan menyarakan pihak itu &quot;menjalankan apa yang patut&quot;.&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot; /&gt;&lt;br style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot; /&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;Beliau juga menyebut bahawa Tiga Line bukanlah &quot;samseng betul&quot; tetapi hanya &quot;gengster kenduri-kendara&quot;.&lt;/span&gt;&lt;br style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot; /&gt;&lt;br style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot; /&gt;&lt;em style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;Malaysiakini&amp;nbsp;&lt;/em&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;juga melaporkan beliau sebagai menyebut bahawa anggota itu asalnya anggota Pekida.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  891. &lt;span style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;
  892. &lt;span style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;apa pun alasannya ttp sama, putar belit atau salah tafsir.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  893. &lt;span style=&quot;font-family: Verdana; font-size: 13px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  894. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/5539075878066302083/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=5539075878066302083&amp;isPopup=true' title='1 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/5539075878066302083'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/5539075878066302083'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/10/bila-menteri-tembak-dulu-bertaqyiah.html' title='BILA MENTERI &#39;TEMBAK DULU&#39; BERTAQYIAH'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><thr:total>1</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-37779103011254788</id><published>2013-05-24T07:35:00.000+08:00</published><updated>2013-05-24T07:35:52.274+08:00</updated><title type='text'>Menteri kerajaan minoriti jangan lembukan polis boleh tak?</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  895. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  896. &lt;a href=&quot;http://3.bp.blogspot.com/-MFL9vLSFhuI/UZ6jqECja1I/AAAAAAAAAG0/jJ-JBp5rtXY/s1600/cooltext1045367826.png&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;100&quot; src=&quot;http://3.bp.blogspot.com/-MFL9vLSFhuI/UZ6jqECja1I/AAAAAAAAAG0/jJ-JBp5rtXY/s320/cooltext1045367826.png&quot; width=&quot;500&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  897. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  898. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  899. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: left;&quot;&gt;
  900. Apa barang ni semua beb, main tangkap-tangkap, presepsi masyarakat semakin nagetif kepada intagreti polis beb, dah macam jadi kuda tunggangan BN selayaknya.&amp;nbsp;&lt;/div&gt;
  901. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: left;&quot;&gt;
  902. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  903. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: left;&quot;&gt;
  904. Kalau sentuh bab polis ni bila silap cakap kena la nnti duk dalam hotel free, tapi bila kejadian tangkapan hanya kepada orang kuat parti pembangkang, rakyat mula menilai dah.&lt;/div&gt;
  905. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: left;&quot;&gt;
  906. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  907. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: left;&quot;&gt;
  908. Mana pergi tangkapan kepada Zul kulim yang terang2 mencentuskan keadaan tegang memaki masyarakt india dengan panggilan yang menhina, mana pula tangkapan terhadap berahim katak yg terang2 mengajak orang membakar bible yg boleh mencetuskan ketegangan agama. tu belum lagi mulut2 celupar menteri kaberet najib yang kuat berbaur perkauman.&lt;/div&gt;
  909. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: left;&quot;&gt;
  910. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  911. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: left;&quot;&gt;
  912. Kenapa pula surat khabar fitnah paling aula di malaysia lidah syaitan yg dikenali umno masih boleh sewenang2nya mehamburkan kata2 provokasi kaum dan agama. adakah kdn dah menjadi badan pekak n tuli dan berterusan menjadi kuda pemerintah zalim. Ingat beb lu cuma minoriti yang berjaya memerintah hasil auta dan belit kamu.&lt;/div&gt;
  913. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: left;&quot;&gt;
  914. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  915. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: left;&quot;&gt;
  916. Hormat kepada polis semakin terhakis, woi menteri kerajaan minoriti jangan lembukan polis boleh.&lt;/div&gt;
  917. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  918. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/37779103011254788/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=37779103011254788&amp;isPopup=true' title='3 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/37779103011254788'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/37779103011254788'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/05/menteri-kerajaan-minoriti-jangan.html' title='Menteri kerajaan minoriti jangan lembukan polis boleh tak?'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><media:thumbnail xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" url="http://3.bp.blogspot.com/-MFL9vLSFhuI/UZ6jqECja1I/AAAAAAAAAG0/jJ-JBp5rtXY/s72-c/cooltext1045367826.png" height="72" width="72"/><thr:total>3</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-4755031706613512473</id><published>2013-05-22T21:02:00.002+08:00</published><updated>2013-05-22T21:02:48.041+08:00</updated><title type='text'>Adakah kita bakal dikencing lembu</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  919. &lt;br /&gt;
  920. &lt;div style=&quot;background-color: white; border: 0px; font-family: Arial; font-size: 13px; line-height: 1.3; margin-bottom: 11px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;
  921. &lt;span style=&quot;border: 0px; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.571428298950195px; font-style: inherit; margin: 0px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;Bekas Pengarah Perbadanan Fidlot Nasional&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style=&quot;border: 0px; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.571428298950195px; font-style: inherit; margin: 0px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;(NFC) Datuk Seri Dr Mohamad Salleh Ismail memberitahu Mahkamah Sesyen di sini&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style=&quot;border: 0px; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.571428298950195px; font-style: inherit; margin: 0px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;bahawa beliau bersetuju membayar sejumlah RM2.75 juta kepada ahli perniagaan&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;border: 0px; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.571428298950195px; font-style: inherit; margin: 0px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;Datuk Shamsubahrin Ismail bagi perkhidmatan nasihat dan konsultansi untuk tempoh&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style=&quot;border: 0px; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.571428298950195px; font-style: inherit; margin: 0px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;12 bulan.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  922. &lt;div style=&quot;background-color: white; border: 0px; font-family: Arial; font-size: 13px; line-height: 1.3; margin-bottom: 11px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;
  923. &lt;span style=&quot;border: 0px; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.571428298950195px; font-style: inherit; margin: 0px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;Mohamad Salleh, 65, berkata persetujuan itu dibuat secara lisan bagi&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style=&quot;border: 0px; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.571428298950195px; font-style: inherit; margin: 0px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;mendapatkan perkhidmatan yang merangkumi kepakaran dalam bidang korporat, media&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style=&quot;border: 0px; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.571428298950195px; font-style: inherit; margin: 0px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;dan perhubungan awam untuk memulih nama baik syarikat dan keluarga selepas&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;border: 0px; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.571428298950195px; font-style: inherit; margin: 0px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;diserang bertalu-talu oleh pembangkang melalui media.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  924. &lt;div style=&quot;background-color: white; border: 0px; font-family: Arial; font-size: 13px; line-height: 1.3; margin-bottom: 11px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;
  925. &lt;span style=&quot;border: 0px; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.571428298950195px; font-style: inherit; margin: 0px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;&quot;Serangan tersebut menuduh &#39;keadaan NFC kucar-kacir&#39;, tidak mempamer&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style=&quot;border: 0px; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.571428298950195px; font-style: inherit; margin: 0px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;prestasi yang diharapkan, ada yang kata projek NFC gagal sedangkan projek itu&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style=&quot;border: 0px; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.571428298950195px; font-style: inherit; margin: 0px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;baru bermula pada 2009 iaitu baru beroperasi satu setengah tahun,&quot; katanya pada&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;border: 0px; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.571428298950195px; font-style: inherit; margin: 0px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;pemeriksaan utama oleh Ketua Unit Pendakwaan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style=&quot;border: 0px; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.571428298950195px; font-style: inherit; margin: 0px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;Malaysia (SPRM) Datuk Abdul Razak Musa.&lt;a href=&quot;http://www.sinarharian.com.my/mohamed-salleh-setuju-bayar-shamsubahrin-rm2-75-juta-1.162887&quot;&gt;sumber gua cilok dari sini&lt;/a&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  926. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  927. &lt;a href=&quot;https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSgeb9hDb-ealz3l1lrBCjB039heCLaz3uYlfVO4_QX-JaulhiA&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSgeb9hDb-ealz3l1lrBCjB039heCLaz3uYlfVO4_QX-JaulhiA&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  928. &lt;br /&gt;
  929. &lt;div style=&quot;background-color: white; border: 0px; font-family: Arial; font-size: 13px; line-height: 1.3; margin-bottom: 11px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;
  930. &lt;span style=&quot;border: 0px; font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.571428298950195px; font-style: inherit; margin: 0px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;untung nya jadi konsultant lembu kan setahun RM2.75juta, yg lebih pelik pulak adalah dibuat secara pesetujuan lisan tanpa dokumen bertulis la maksudnya tu. syarikat apa yg berniaga macam ni, kalau gua la mana libatkan ratus2 pun gua akan adakan persetujuan bertulis, biar jelas gitu.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  931. &lt;div style=&quot;background-color: white; border: 0px; font-size: 13px; line-height: 1.3; margin-bottom: 11px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;&quot;&gt;
  932. &lt;span style=&quot;font-family: arial, sans-serif;&quot;&gt;Apa jumlah sebanyak Rm2.75juta tu jumlah yang sedikit agaknya bagi satu projek duit free mcm NFC kot. Drama2, agak2 la orang yang berakal waras boleh ke terima cerita2 ni. tp apa pun kita tunggu je la penjelasan seterusnya di mahkamah nnti kalau tulis lebih2 dikata ganggu proses mahkamah la pulak kan.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  933. &lt;/div&gt;
  934. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/4755031706613512473/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=4755031706613512473&amp;isPopup=true' title='0 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/4755031706613512473'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/4755031706613512473'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/05/adakah-kita-bakal-dikencing-lembu.html' title='Adakah kita bakal dikencing lembu'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><thr:total>0</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-8345652023430809584</id><published>2013-05-22T09:56:00.001+08:00</published><updated>2013-05-22T09:56:28.297+08:00</updated><title type='text'>PAS JANGAN BODOH</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  935. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  936. &lt;a href=&quot;http://2.bp.blogspot.com/-6vVINl0CTGY/UVkG8CBghCI/AAAAAAAABHA/Vvuu7HUxfqI/s1600/Slide1.JPG&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;240&quot; src=&quot;http://2.bp.blogspot.com/-6vVINl0CTGY/UVkG8CBghCI/AAAAAAAABHA/Vvuu7HUxfqI/s320/Slide1.JPG&quot; width=&quot;320&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  937. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  938. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  939. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: left;&quot;&gt;
  940. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  941. &lt;br /&gt;
  942. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot;&gt;
  943. Sebelum aku berehat dari fb ni aku nak melakarkan coretan
  944. sedikit semoga ianya boleh menjadi iktibar atau pun boleh dibakul sampahkan
  945. jika ianya tidak membantu, Selepas kekalahan Pr pada pru lepas mmg ramai yang
  946. merasa tidak puas hati disebabkan oleh beberape insiden yg meragukan yang boleh
  947. dipertikaikan. Ketelusan pilihanraya mmg boleh diragui, tapi itu semua telah
  948. belalu, fokus utama adalah apa yang bakal berlaku. Kenyataan media dari pihak
  949. pr ku lihat hampir tidak selari antara parti2 yg ujud dalam komponen pr.&lt;/div&gt;
  950. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot;&gt;
  951. Beberape hari ini ku lihat kenyataan dr pemimpin pas yang
  952. aku jangka akan memakan diri sendiri, antaranya kata2 presiden pasuntuk tidak
  953. melibatkan diri dalam perhimpunan blackout merupakan satu tindakan yg pada gua
  954. seolah merestui apa sahaja penipuan yg dibuat oleh pihak disana, baru2 ni pula
  955. Nik Abduh mengeluarkan kenyataan tentang jangan gelojoh, media bn yg memang
  956. terkenal dgn putar belit tetiba mendapat peluru untuk menembak pr, spring
  957. perkataan yg sepatutnya tidak keluar dari mulut pemimpin rupanya telah juga
  958. keluar, seolah2 merelakan diri pr diratah oleh presepsi yg dimainkan oleh bn.&lt;/div&gt;
  959. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot;&gt;
  960. Azmin n zuraidah dr pkr pula, degan mulut cabulnya telah
  961. memberi garam terhadap luka yang ditanggung oleh pr, bodoh gitu. Apa yang aku
  962. lihat Dap lebih matang kali ini, pemimpinnya lebih banyak tutup mulut dari
  963. memberi peluru kepada bn.&lt;/div&gt;
  964. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot;&gt;
  965. Sebenarnya, aku amat keccewa kepada kekalahan pas di kedah
  966. berbanding dgn kekalahan pr di Malaysia, kerana bagi ku pr tak kalah di
  967. Malaysia tp pas kalah di Kedah. Kenapa ini boleh berlaku amat menghairankan,
  968. sudah diadakan ke post mortem kekalahan ini, atau post mortem semasa pas kalah
  969. di terenganu dulu hanya retorik dan kajian sebab kekalahan itu dibakul
  970. sampahkan sahaja.&lt;/div&gt;
  971. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot;&gt;
  972. Kita lihat kenapa pas kalah dikedah, dimana pengundi kedah
  973. lebih rela mengangkat seorang yg sangat dipertikaikan kredibilitinya menjadi
  974. MB. Kenapa pas kedah gagal, oppp silap&amp;nbsp;
  975. kenapa pas gagal. Adakah selama ini pas buta terhadap masalah di kedah,
  976. buta semakin ramai anak muda n tua menjadi ahli daun ketum, buta semakin ramai
  977. warganya hidup tersepit disebabkan kekangan ekonomi, buta tiada pembangunan
  978. fizikal n rohani yag besar selama 5 tahun memerintah.&lt;/div&gt;
  979. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot;&gt;
  980. Pas mungkin boleh berbangga dapat menambahkan pendapatan
  981. negeri, kemudiannya berjaya mengecilkan hutang yg ditinggalkan oleh bn, adakah
  982. itu yg diminta oleh rakyat kedah, adakah dengan rasa bangga sahaja dapat mengisi
  983. perut yg kelaparan, rumah yg semakin bobrok.&lt;/div&gt;
  984. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot;&gt;
  985. Pas berjaya mengondolkan hutan kedah tapi dimanakah duit
  986. hasil pengondolan ini, bayar hutang, untuk siapa untuk bn, jadi rakyat kedah
  987. pula nak disuruh bersabar makan batu gitu. Kenapa pas tidak ambil contoh apa
  988. yang dilakukan oleh dap di penang, pkr di Selangor, apa yg pas beri kepada
  989. rakyat kedah. Air percuma, khairat kematian, elaun tahfis, peningkatan
  990. peruntukan kepada sar, bantuan kepada golongan miskin.&lt;/div&gt;
  991. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot;&gt;
  992. Kenapa rakyat masih termakan dgn gula2 Br1m, jawpannya
  993. adalah rakyat terdesak dengan kesempitan hidup, rakyat nak kerajaan yg membantu
  994. walau tak banyak sedikit pun jadilah, &amp;nbsp;Nampak
  995. adanya keperhatinan disitu. Pas tak pernah nak belajar dari kesilapan di
  996. terngganu dulu. Apa yang berlaku di kedah hampir serupa apa yang berlaku
  997. diterenganu, pas gagal melihat apa yang rakyat mahu.&lt;/div&gt;
  998. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot;&gt;
  999. Mungkin ada yang tidak setuju dengan penulisan aku ini, dah
  1000. sibuk menunding kesalahan kepada bn, dah ko tahu bn tu penipu kenapa ko boleh
  1001. ditipu. Jangan bagi ruang bn menipu, semasa pru lepas berkesan kah pas menjawab
  1002. isu2 yang dibangkitkan oleh bn, tak kan. Bn dah macam gitu dan akan terus
  1003. begitu, jadi lihat kelemahan sendiri. &lt;/div&gt;
  1004. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot;&gt;
  1005. Sebenarnya panjang yang aku nak tulis tapi, setakat ini je
  1006. dulu, pas berubah la, belajar dari kesilapan, belajar dengar rintihan rakyat,
  1007. belajar dari ilmu, bukan dari pemikiran terkongkong, belajar bergaul degan
  1008. rakyat bukan hanya duduk dalam kepompong sendiri, belajar memahami kehendak
  1009. rakyat, belajar untuk jadi lebih cerdik, apa pun pada gua kekalahan di kedah
  1010. amat memalukan, seolah2 maruah pas disentap dan dipertontonkan ke khalayak.&lt;/div&gt;
  1011. &lt;/div&gt;
  1012. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/8345652023430809584/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=8345652023430809584&amp;isPopup=true' title='0 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/8345652023430809584'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/8345652023430809584'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/05/pas-jangan-bodoh.html' title='PAS JANGAN BODOH'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><media:thumbnail xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" url="http://2.bp.blogspot.com/-6vVINl0CTGY/UVkG8CBghCI/AAAAAAAABHA/Vvuu7HUxfqI/s72-c/Slide1.JPG" height="72" width="72"/><thr:total>0</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-1424748052491253071</id><published>2013-05-10T20:29:00.003+08:00</published><updated>2013-05-10T20:29:59.473+08:00</updated><title type='text'>lawak ngeri dari badut tua</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  1013. Dah lama juga gua tak menulis dalam blog ni, gua bayak menghabiskan masa untuk ber fb je, ntah tetiba malam ni gua macam menjadi rajin pula untuk menulis, sebenarnya gua semakin meluat melihat senario politik dalam malaysia ni, bobrok.&lt;br /&gt;
  1014. &lt;br /&gt;
  1015. Dah la menipu dlm pru, menang, gua ingat relex je, rupanya hati iblis yang ada pada batang tubuh umno ni tak pernah putih semakin gelap, dibangkitkan pula isu perkauman, menjolok sarang tabuan perkauman dgn gelaran berbagai tsunami cina la, tak reti berterimakasih la, dan macam2 lagi.&lt;br /&gt;
  1016. &lt;br /&gt;
  1017. Terbaru cuba melaga-lagakan pr, melalui isu Azmin, (mmg pun Azmin ni bingai), isu nak pancing pas bentuk kerajaan perpaduan, yg lebih lawak nak pula bergabung dengan Dap yang dikatakan komunis, isu paling besar adalah membangkitkan isu 13 mei kan haramjadah namanya tu.&lt;br /&gt;
  1018. &lt;br /&gt;
  1019. Tapi dalam panas hati gua, ari ni gua dihiburkan oleh joker, gua tak nak komen lebih nanti kedalam pulak macam member blogger lain tu, apa pun saksikan la lawak ngeri ni........&lt;br /&gt;
  1020. &lt;br /&gt;
  1021. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1022. &lt;a href=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-WqqZ2y5Qan0/UYzn27j1D-I/AAAAAAAAAGg/kXukp6yzKQg/s1600/1.PNG&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;350&quot; src=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-WqqZ2y5Qan0/UYzn27j1D-I/AAAAAAAAAGg/kXukp6yzKQg/s320/1.PNG&quot; width=&quot;500&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1023. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1024. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/1424748052491253071/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=1424748052491253071&amp;isPopup=true' title='1 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/1424748052491253071'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/1424748052491253071'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/05/lawak-ngeri-dari-badut-tua.html' title='lawak ngeri dari badut tua'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><media:thumbnail xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" url="http://1.bp.blogspot.com/-WqqZ2y5Qan0/UYzn27j1D-I/AAAAAAAAAGg/kXukp6yzKQg/s72-c/1.PNG" height="72" width="72"/><thr:total>1</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-1538972765297886722</id><published>2013-04-11T23:56:00.001+08:00</published><updated>2013-04-11T23:56:46.145+08:00</updated><title type='text'>BERJAYA MARTABATKAN UMAT MELAYU</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  1025. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1026. &lt;/div&gt;
  1027. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1028. &lt;a href=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-ZvmfBChurxc/UWbZWHap65I/AAAAAAAAAGI/TIaL4f9hgFA/s1600/buku.jpeg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;320&quot; src=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-ZvmfBChurxc/UWbZWHap65I/AAAAAAAAAGI/TIaL4f9hgFA/s320/buku.jpeg&quot; width=&quot;239&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1029. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1030. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1031. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1032. &lt;span style=&quot;background-color: white; color: #222222; font-family: proxima-nova, sans-serif; font-size: 16px; line-height: 28px; text-align: start;&quot;&gt;Pada 16 Februari 2013 yang lalu, pihak BERNAMA telah mengeluarkan senarai penuh 20 orang yang terkaya di Malaysia untuk tahun 2013. Tidak banyak yang berubah berbanding senarai tahun lalu, hanya 2 tempat sahaja bertukar kedudukan.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1033. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1034. &lt;span style=&quot;background-color: white; color: #222222; font-family: proxima-nova, sans-serif; font-size: 16px; line-height: 28px; text-align: start;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1035. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1036. &lt;/div&gt;
  1037. &lt;h2 style=&quot;background-color: white; font-family: &#39;Droid Sans&#39;, &#39;Lucida Grande&#39;, Tahoma, sans-serif; font-size: 1.308em; line-height: 19.984375px; margin: 1.765em 0px 0.588em; padding: 0px; text-align: start;&quot;&gt;
  1038. Senarai 20 Orang Terkaya di Malaysia 2013&lt;/h2&gt;
  1039. &lt;blockquote style=&quot;background-color: #ffe3e3; border-bottom-left-radius: 5px; border-bottom-right-radius: 5px; border-top-left-radius: 5px; border-top-right-radius: 5px; border: 0px solid rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 19.984375px; margin: 5px 25px 25px; padding: 5px 10px 1px 20px; text-align: start;&quot;&gt;
  1040. &lt;ol style=&quot;margin: 0px 0px 1.538em 1.538em; padding: 0px;&quot;&gt;
  1041. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Robert Kuok Hock Nien (RM46.1 bilion) (Kerry Group/Kuok Group)&lt;/li&gt;
  1042. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;T Ananda Krishnan (&amp;nbsp;RM32.90 bilion) (Usaha Tegas)&lt;/li&gt;
  1043. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Tan Sri Teh Hong Piow (RM13.73 bilion) (Public Bank)&lt;/li&gt;
  1044. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Tan Sri Quek Leng Chan (RM11.09 bilion) (Hong Leong Group &amp;amp; Guoco Group)&lt;/li&gt;
  1045. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary (RM10.6 bilion) (Al-Bukhary Foundation)&lt;/li&gt;
  1046. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Tan Sri Lee Shin Cheng (RM10.56 bilion) (IOI Group)&lt;/li&gt;
  1047. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Tan Sri Lim Kok Thay (&amp;nbsp;RM8.12 bilion) (Genting Group)&lt;/li&gt;
  1048. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Puan Sri Lee Kim Hua (RM7.23 bilion) (Genting Group)&lt;/li&gt;
  1049. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Tan Sri Tiong Hiew King (RM6.35 bilion) (Rimbunan Hijau)&lt;/li&gt;
  1050. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Ong Beng Seng (RM4.016&amp;nbsp;bilion) (Hotel Properties Ltd)&lt;/li&gt;
  1051. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Tan Sri Azman Hashim (RM3.84&amp;nbsp;bilion) (Arab-Malaysian Corp)&lt;/li&gt;
  1052. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Tan Sri Yeoh Tiong Lay (RM3.467&amp;nbsp;bilion) (YTL Group)&lt;/li&gt;
  1053. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Datuk Mokhzani Mahathir (RM2.669 bilion) (SapuraKencana Petroleum)&lt;/li&gt;
  1054. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Tan Sri Vincent Tan (RM2.256 bilion) (Berjaya Group)&lt;/li&gt;
  1055. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Datuk Desmond Lim (RM1.869&amp;nbsp;bilion) (Pavilion REIT)&lt;/li&gt;
  1056. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Datuk Lee Yeow Chor (RM1.742.47&amp;nbsp;bilion) (IOI Group)&lt;/li&gt;
  1057. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Lee Yeow Seng (RM1.699 bilion) (IOI Group)&lt;/li&gt;
  1058. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Tan Sri Lau Cho Kun (RM1.697 bilion) (Hap Seng Consolidated)&lt;/li&gt;
  1059. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Datuk Shahril Shamsuddin (RM1.64&amp;nbsp;bilion) (Sapura Group)&lt;/li&gt;
  1060. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Datuk Shahriman Shamsuddin (RM1.64&amp;nbsp;bilion) (Sapura Group)&lt;/li&gt;
  1061. &lt;/ol&gt;
  1062. &lt;/blockquote&gt;
  1063. &lt;div style=&quot;background-color: white; font-family: Verdana, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 19.984375px; margin-bottom: 1.538em; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;
  1064. Tetapi ada juga kalangan taikun di atas yang boleh kami katakan ibarat&amp;nbsp;jenis kapitalis bertongkat, yang acapkali disuap dan dibantu “atas nama persahabatan”. Mereka-mereka ini sebenarnya bukannnya berdiri seperti yang ada sekarang ini atas 100% usaha sendiri. Acapkali kerajaan menyediakan&amp;nbsp;&lt;span style=&quot;color: blue; margin: 0px; padding: 0px;&quot;&gt;“silver plate”&lt;/span&gt;&amp;nbsp;untuk mereka menjadi lebih kaya dan bertambah kaya.&lt;/div&gt;
  1065. &lt;div style=&quot;background-color: white; font-family: Verdana, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 19.984375px; margin-bottom: 1.538em; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;
  1066. Kalangan orang terkaya di Malaysia 2013 yang sebegini yang kami perlu hormat? Kami pulangkan persoalan ini kepada anda.&lt;/div&gt;
  1067. &lt;div style=&quot;background-color: white; font-family: Verdana, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 19.984375px; margin-bottom: 1.538em; padding: 0px; text-align: start;&quot;&gt;
  1068. Macam-macam polisi yang membantu menyenangkan perniagaan dan usaha mereka untuk menjadi lebih kaya selama ini. Sehingga ada menyebabkan rakyat Malaysia merasa tempias kesusahannya :&lt;/div&gt;
  1069. &lt;blockquote style=&quot;background-color: #ffe3e3; border-bottom-left-radius: 5px; border-bottom-right-radius: 5px; border-top-left-radius: 5px; border-top-right-radius: 5px; border: 0px solid rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 19.984375px; margin: 5px 25px 25px; padding: 5px 10px 1px 20px; text-align: start;&quot;&gt;
  1070. &lt;ol style=&quot;margin: 0px 0px 1.538em 1.538em; padding: 0px;&quot;&gt;
  1071. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Hak ekslusif perjudian&lt;/li&gt;
  1072. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Perolehan AP gula, kereta yang cukup ekslusif kepada mereka. Akhirnya apa jadi?&lt;/li&gt;
  1073. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Hak milik tanah dilanjutkan.&lt;/li&gt;
  1074. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Menikmati subsidi gas yang tinggi untuk penjanaan bisnes elektrik mereka (IPP)&lt;/li&gt;
  1075. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Dah jana elektrik, jual pula kepada TNB harga mahal. Akhirnya siapa yang terbeban? Menjadi kaya dengan cara menindas golongan bawahan patutkah?&lt;/li&gt;
  1076. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Perjanjian berat sebelah&lt;/li&gt;
  1077. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Jaminan bailout, jaminan untung&lt;/li&gt;
  1078. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;color: blue; margin: 0px; padding: 0px;&quot;&gt;Kebenaran monopoli sesuatu lapangan perniagaan di Malaysia&lt;/span&gt;&lt;/li&gt;
  1079. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Tender rundingan terus (direct nego). Ada yang tiada kepakaran tetapi diberikan &amp;nbsp;juga projek tersebut bernilai berbilion ringgit. Akhirnya selepas menang, bukan nya mereka yang buat sistem itupun, tetapi diberikan pula kepada syarikat lain yang berpengkalan di Britain. (SUMBER? KLIK SINI). Indahnya kapitalis ini buat duit di Malaysia.&lt;/li&gt;
  1080. &lt;li style=&quot;margin: 0px; padding: 0px; text-align: justify;&quot;&gt;Ada lagi anda mahu tambah?&lt;/li&gt;
  1081. &lt;/ol&gt;
  1082. &lt;/blockquote&gt;
  1083. &lt;br /&gt;
  1084. &lt;br /&gt;
  1085. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1086. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/1538972765297886722/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=1538972765297886722&amp;isPopup=true' title='3 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/1538972765297886722'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/1538972765297886722'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/04/berjaya-martabatkan-umat-melayu.html' title='BERJAYA MARTABATKAN UMAT MELAYU'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><media:thumbnail xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" url="http://4.bp.blogspot.com/-ZvmfBChurxc/UWbZWHap65I/AAAAAAAAAGI/TIaL4f9hgFA/s72-c/buku.jpeg" height="72" width="72"/><thr:total>3</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-2416325719013155260</id><published>2013-04-06T14:00:00.000+08:00</published><updated>2013-04-06T14:56:40.231+08:00</updated><title type='text'>Soalan yang biasa ditanyakan</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  1087. &lt;span style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot;&gt;Saya ingin menanyakan beberapa soalan kepada ustaz berkenaan dgn hukum kita sebagai pengundi Islam yg mengundi pengundi bukan Islam sedangkan kita ketahui bahawa kita sebagai seorg yg muslim dilarang utk memilih seorg bukan Islam sebagai ketua atau pemimpin.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  1088. &lt;br style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot; /&gt;
  1089. &lt;span style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot;&gt;1. Adakah kita boleh memilih calon bukan&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  1090. &lt;br style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot; /&gt;
  1091. &lt;span style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot;&gt;Islam (contohnya dari DAP/KeAdilan) sekiranya pemimpin itu bersatu di bawah BA(Barisan Alternatif) dan bukan bersama BN ?&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  1092. &lt;br style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot; /&gt;
  1093. &lt;span style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot;&gt;2. Bagaimana sekiranya ada calon dari UMNO/BN(seorg yg kita ketahui beragama Islam) bertanding dgn calon Keadilan(bukan beragama Islam),mana satukah calon yg harus kita pilih berdasarkan prinsip kita menurut perspektif Islam.Apakah hukumnya jika kita tersilap memilih pemimpin(imam) kita?&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  1094. &lt;br style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot; /&gt;
  1095. &lt;span style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot;&gt;3. Apakah pandangan ustaz apabila perkataan Islam dipadamkan dari parti politik dan sebarang pertubuhan?UMNO menjelaskan bahawa nama Islam harus dimansuhkan utk mengelakkan nama Islam itu dari di salahgunakan oleh parti politik atau mana² pertubuhan kerana ada yg beranggapan bahawa Islam bukan parti. Sila perjelaskan ustaz.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  1096. &lt;br style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot; /&gt;
  1097. &lt;span style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot;&gt;4. Minta penjelasan ustaz mengenai &quot;Pangkah PAS masuk syurga, pangkah UMNO masuk neraka&quot;. Benarkah ada di kalangan pimpinan PAS pernah berkata sedemikian rupa?Dan bolehkah kita sebagai seorg muslim berkata sedemikian kepada org UMNO semata-mata utk meraih undi.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  1098. &lt;br style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot; /&gt;
  1099. &lt;span style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot;&gt;Sekian sahaja utk kali ini.Semoga ustaz boleh menjawab segala soalan ini dgn jelas.. Segala usaha ustaz utk menjawab hanya ALLAH sahaja yg mampu membalasnya.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  1100. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1101. &lt;a href=&quot;http://3.bp.blogspot.com/-c3cDqox4j1o/UV_GQTzg_tI/AAAAAAAAAFw/nAycoGnfwFY/s1600/1.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;282&quot; src=&quot;http://3.bp.blogspot.com/-c3cDqox4j1o/UV_GQTzg_tI/AAAAAAAAAFw/nAycoGnfwFY/s400/1.jpg&quot; width=&quot;400&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1102. &lt;br style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot; /&gt;
  1103. &lt;span style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot;&gt;JAWAPAN:&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  1104. &lt;br style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot; /&gt;
  1105. &lt;span style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot;&gt;1. Harus untuk kita memilih calon yg bukan beragama Islam untuk memberi kemenangan kpd sebuah gagasan perjuangan menegakkan keadilan dan menentang kezaliman seperti yg diperjuangkan oleh BA. Tidak salah kita bekerjasama atau memohon pertolongan org bukan Islam dlm usaha yg murni seperti mmebanteras kezaliman, di mana selagi kerajaan sedia ada tidak ditumbangkan, kezaliman akan terus berleluasa terutama terhadap segolongan rakyat yg tidak bersetuju dgn arus perdana. Selagi tidak ditumbangkan, tidak mungkin akta2 yg zalim itu dapat dimansuh atau dipinda, tak mungkin ISA yg memberi kuasa kpd polis dan menteri dalam negeri menjadi hakim, dapat dihapuskan. Oleh itu, harus hukumnya untuk kita mengundi calon bukan Islam yg sama perjuangann ya dgn kita. Allah s.w.t. berfirman maksudnya: &quot;Dan bertolong-tolonganlah kamu dalam perkara kebajikan dan takwa dan janganlah kamu bertolong-tolongan dalam perkata dosa dan pencabulan/permusuhan&quot; (Surah al-Maidah: 2). Nabi s.a.w. juga pernah meminta pertolongan drp seorang kafir musyrik yg bernama Abdullah bin `Uraiqit untuk menunjuk jalan menuju ke Yathrib (kemudiannya dinamakan Madinah) semasa berhijrah untuk menyelamatkan diri drp cubaan membunuh oleh musyrikin Mekah dan untuk mengembangkan dakwah dalam fasa yang lebih luas.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  1106. &lt;br style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot; /&gt;
  1107. &lt;span style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot;&gt;Sebaliknya, menyokong calon2 yg hanya berperanan mempertahankan dasar sekularisme dan undang2 zalim, tak kira calon itu beragama Islam (sudah tentu Islam yg jahil) atau pun bukan beragama Islam, adalah tidak harus dan boleh membawa dosa. Ini berdasarkan firman Allah s.w.t. yg bermaksud: &quot;Dan janganlah kamu cenderung kepada orang2 yg zalim, nanti kamu disambar api neraka&quot; (Surah Huud: 113) dan juga larangan bekerjasama dlm perkara dosa dan pencabulan spt dlm ayat al-Maidah: 2 di atas.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  1108. &lt;br style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot; /&gt;
  1109. &lt;span style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot;&gt;2. Atas prinsip hendak memperjuangkan keadilan dan membanteras kezaliman, adalah wajib menyokong calon yg sama2 memperjuangkan prinsip yg mulia itu, w/pun calon itu bukan beragama Islam. Sebaliknya calon yg cuba mengekalkan sistem sedia ada yg korup, zalim dan menindas itu adalah tidak harus disokong w/pun kebetulan ia beragama Islam. Agama adalah perkara lahiriah semata-mata, apabila seseorang itu mengaku beragama Islam, maka kita tak boleh menafikan keIslamannya, tetapi dlm sirah Nabi s.a.w. pun ramai orang Islam yang tak beramal dgn tuntutan Islam dan mereka itu dikenali sebg munafiq. Kalau zaman baginda ada munafiq, zaman ini lebih ramai lagi. Sebenarnya orang munafiq ini lebih bahaya drp org kafir kerana kita keliru terhadap org munafiq itu tetapi jelas terhadap org kafir. Jadi secara jelasnya, adalah menjadi tuntutan syariat Islam yg memperjuangkan keadilan, calon BA sama ada drp DAP atau Keadilan hendaklah disokong w/pun bukan beragama Islam dan calon BN hendaklah ditolak w/pun beragama Islam. Kesilapan memilih pemimpin adalah tanggungjawab kita yg akan dipersoalkan oleh Allah s.w.t. di akhirat kelak. Tangan, kaki, mata, telinga, hati bahkan seluruh anggota kita akan disoal dan akan bersaksi di hadapan Allah s.w.t. terhadap semua amal kita di dunia ini, termasuk amal ketika mengundi (rujuk Surah Yaasiin: 65). Begitu juga semua amal kita walaupun sebesar zarah (sama ada yg baik atau yg jahat), akan kita terima akibat dan balasannya yg adil drp Allah s.w.t. (rujuk Surah al-Zalzalah: 6 -8)&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  1110. &lt;br style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot; /&gt;
  1111. &lt;span style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot;&gt;3. Memakai nama Islam adalah satu perkara yg harus dan tiada larangan terhadapnya s/ada dalam al-Quran atau Sunnah, apatah lagi nama itu dipakai kerana utk perjuangan menegakkannya, bukan utk mencari duniawi. Ini telah saya bahaskan secara panjang lebar dlm sebuah rencana saya yg bertajuk &quot;Penggunaan nama &#39;Islam&#39; pada pandangan Islam&quot; (sila rujuk arkib tulisan saya di laman Minda Rakyat atau Tranung Kite). UMNO cuba menggunakan undang2 utk mengharamkan nama itu disebabkan ia sudah terdesak dgn sangkaan kononnya dgn nama &#39;Islam&#39; itulah maka sokongan terhadap UMNO merosot teruk. Kalau benar begitu, kenapa UMNO juga tidak menggunakan nama &#39;Islam&#39; utk dapat sokongan yg lebih baik. Kalau UMNO tak nak pakai, kenapa larang orang lain pakai?&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  1112. &lt;br style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot; /&gt;
  1113. &lt;span style=&quot;background-color: white; color: #372c2c; font-family: verdana, tahoma, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 16.796875px;&quot;&gt;4. Setahu saya tak ada pemimpin Pas atau mana2 org Pas yg beriktikad sedemikian, kononnya pangkah PAS otomatik dapat masuk syurga dan pangkah UMNO otomatik akan ke neraka. Sebenarnya itu hanyalah karut marut org2 UMNO utk menuduh Pas membawa &#39;ajaran sesat&#39;. Saya yakin, semua ahli Pas faham bahawa perjuangan mereka utk menegakkan Islam menurut al-Quran dan sunnah itulah yg boleh menjadi sebab utk mendapatkan syurga, tapi mereka tak boleh beli syurga Allah s.w.t. dgn sekadar mengundi Pas tetapi tidak melakukan kebajikan yg lain. Begitu juga, saya yakin, ahli Pas juga faham bahawa pangkah UMNO/BN adalah salah satu sebab seseorg itu boleh dicampakkan ke neraka (perhatikan ayat 113 drp Surah Huud di atas), tetapi mungkin juga dia tak dimasukkan ke neraka jika dia bertaubat dan mengubah pendirian sebelum matinya. Syurga dan nereka hanya milik mutlak Allah s.w.t., bukan milik sesiapa, tetapi Nabi s.a.w. sentiasa menjanjikan syurga bg org yg memperjuangkan Islam (apatah lagi jika mati atas perjuangan itu) dan sentiasa menjanjikan neraka bg org yg menghalang org lain drp mendekati agama Allah s.w.t.. Ini bukan rasuah syurga spt disangka oleh sesetengah org yg jahil tapi perasan dirinya alim, tetapi janji Allah s.w.t. dan Rasul-Nya dlm al-Quran dan hadis2 sahih. Perjuangan Islam tetap wujud sampai akhir zaman, cuma nama wadah atau landasannya sahaja berbeza antara zaman, tempat dan orang.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1114. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/2416325719013155260/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=2416325719013155260&amp;isPopup=true' title='0 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/2416325719013155260'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/2416325719013155260'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/04/soalan-yang-biasa-ditanyakan.html' title='Soalan yang biasa ditanyakan'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><media:thumbnail xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" url="http://3.bp.blogspot.com/-c3cDqox4j1o/UV_GQTzg_tI/AAAAAAAAAFw/nAycoGnfwFY/s72-c/1.jpg" height="72" width="72"/><thr:total>0</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-5784172115044810489</id><published>2013-04-06T06:10:00.001+08:00</published><updated>2013-04-06T06:10:44.032+08:00</updated><title type='text'>Dah nak masuk kubur pun masih nak rembat harta rakyat</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  1115. Pru sudah semakin dekat bahang untuk Bn masuk kekubur semakin terasa, parti yang selama ini sudah cukup membuat rakyat menderita dengan berbagai ketirisan dan rasuahnya kini solah2 sedang menunggu hari2 terakhir kematiannya, tetapi BN tak pernah serik malah disaat nazak begini masih lagi membuat kerja-kerja haram jadahnya terbaru demi mengisi perut kroni yng cuku membesar sebuah syarikat 2 hari telah dianugerahkan kontrak selama 7 tahun untuk menyelegarakan seluruh jalan di Pahang. kemapuan syarikat tak pernah teruji, siapa sebenarnya pemilik syarikat ini.&lt;br /&gt;
  1116. &lt;br /&gt;
  1117. &lt;br /&gt;
  1118. &lt;div style=&quot;color: #434343; font-family: &#39;lucida grande&#39;, tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 18px; padding: 0px 0px 15px;&quot;&gt;
  1119. TEMERLOH: Syarikat YP Maintenance Sdn Bhd yang dimiliki Johari Harun dan Syufina Yaakob mencipta sejarah apabila mendapat kelulusan kontrak untuk menyelenggara jalan seluruh negeri Pahang selama tujuh tahun hanya selepas 2 hari ditubuhkan.&lt;/div&gt;
  1120. &lt;div style=&quot;color: #434343; font-family: &#39;lucida grande&#39;, tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 18px; padding: 0px 0px 15px;&quot;&gt;
  1121. Mengikut carian di Suruhanjaya Syarikat Malaysia, syarikat YP Maintenance didaftarkan pada 4 Februari 2013 dengan nombor pendaftaran 1033787.&lt;/div&gt;
  1122. &lt;div style=&quot;color: #434343; font-family: &#39;lucida grande&#39;, tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 18px; padding: 0px 0px 15px;&quot;&gt;
  1123. “Ini bermakna syarikat itu dianugerah projek sebegitu besar pada usia 2 hari. Ini jelas satu salahguna kuasa dan cara merompak duit rakyat sinomim dengan budaya kerajaan Umno-BN yang diketahui umum,” kata Pesuruhjaya PAS Pahang Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dalam satu kenyataan hari ini&lt;/div&gt;
  1124. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1125. &lt;a href=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-aa6LwdaX_Po/UV9LfJWri4I/AAAAAAAAAFg/nLbg6bLQ9Dg/s1600/surat_pahang.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;640&quot; src=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-aa6LwdaX_Po/UV9LfJWri4I/AAAAAAAAAFg/nLbg6bLQ9Dg/s640/surat_pahang.jpg&quot; width=&quot;452&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1126. &lt;/div&gt;
  1127. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/5784172115044810489/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=5784172115044810489&amp;isPopup=true' title='1 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/5784172115044810489'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/5784172115044810489'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/04/dah-nak-masuk-kubur-pun-masih-nak.html' title='Dah nak masuk kubur pun masih nak rembat harta rakyat'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><media:thumbnail xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" url="http://1.bp.blogspot.com/-aa6LwdaX_Po/UV9LfJWri4I/AAAAAAAAAFg/nLbg6bLQ9Dg/s72-c/surat_pahang.jpg" height="72" width="72"/><thr:total>1</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-7429336404884810388</id><published>2013-02-18T21:00:00.002+08:00</published><updated>2013-02-18T21:00:51.459+08:00</updated><title type='text'>dulu haramjadah sekarang haiwan pulak</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  1128. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1129. &lt;a href=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-8l7XSadZdjI/USIi8jCNBII/AAAAAAAAAFQ/JhCPNJpcq8w/s1600/4.PNG&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;500&quot; src=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-8l7XSadZdjI/USIi8jCNBII/AAAAAAAAAFQ/JhCPNJpcq8w/s320/4.PNG&quot; width=&quot;420&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1130. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: left;&quot;&gt;
  1131. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1132. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: left;&quot;&gt;
  1133. Dulu najib pernah maki peneroka atau anak peneroka yang tak sehaluan dengan umno sebagai haramjadah, sekarang situa nyanyok ni lak menyama tarafkan golongan yang tak menyokong umno sebagai haiwan. Apa dia ingat dia tukang beri rezeki ke, kepala lutut dia la.&lt;/div&gt;
  1134. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: left;&quot;&gt;
  1135. Apa budi yang ditaburkan kepada peneroka ni, menipu peneroka adalah. Kalau tak nak buat kerja jangan jadi kerajaan, kan dah memang tugas sebagai kerajaan membelanjakan duit rakyat untuk kesejahteraan rakyat jadi, apa barang beb lu nak ungkit2 bukan duit mak bapak lu yang diguna untuk membantu tapi duit rakyat pulang kepada rakyat la.&lt;/div&gt;
  1136. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: left;&quot;&gt;
  1137. Berape banyak yang lu beri kepada rakyat beb berbanding dengan yang lu orang rembat untuk memboncitkan perut masing2, cerita tak yah lebat la beb, lu semua sebenarnya pengkhianat kepada rakyat, perakus yang tahu mengaut kekayaan negara hanya untuk tembolok sendiri, lu makan daging rakyat kena makan tulang, tu lu kata kena berterimakasih. Hakkkkkkkktuiiiiiiiiiii beb.&lt;/div&gt;
  1138. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1139. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/7429336404884810388/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=7429336404884810388&amp;isPopup=true' title='3 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/7429336404884810388'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/7429336404884810388'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/02/dulu-haramjadah-sekarang-haiwan-pulak.html' title='dulu haramjadah sekarang haiwan pulak'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><media:thumbnail xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" url="http://1.bp.blogspot.com/-8l7XSadZdjI/USIi8jCNBII/AAAAAAAAAFQ/JhCPNJpcq8w/s72-c/4.PNG" height="72" width="72"/><thr:total>3</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-8976451289520655224</id><published>2013-02-10T08:52:00.000+08:00</published><updated>2013-02-10T03:52:31.508+08:00</updated><title type='text'>KERJASAMA PAS PKR DAP (TAHALUF SUYASI)</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  1140. &lt;br /&gt;
  1141. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1142. &lt;a href=&quot;http://www.pakatanrakyat.info/wp-content/uploads/2010/12/pakatan-rakyat-tmi.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;219&quot; src=&quot;http://www.pakatanrakyat.info/wp-content/uploads/2010/12/pakatan-rakyat-tmi.jpg&quot; width=&quot;320&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1143. &lt;div class=&quot;style102&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1144. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;Para Ulama’ Haraki telah mengharuskan tahaluf siasi dalam gerakan islam antaranya&amp;nbsp;&lt;span style=&quot;font-size: 10pt;&quot;&gt;Dr Yusuf al-Qaradhawi dan&amp;nbsp;&lt;/span&gt;Doktor Munir Muhammad al- Ghahdban.&amp;nbsp;Keharusan tahaluf siyasi dengan kerjasama gerakan yang bukan islam boleh di bahagikan dalam beberapa perkara dan hujah-hujahnya.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1145. &lt;div class=&quot;style102&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1146. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1147. &lt;div class=&quot;style102&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1148. &lt;b style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: large;&quot;&gt;Bekerjasama dengan bukan islam dalam politik aman&amp;nbsp;&lt;i&gt;(siasah dakwah silmiyah).&lt;/i&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  1149. &lt;div class=&quot;style102&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1150. &lt;b style=&quot;font-size: small;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; line-height: 14px;&quot;&gt;Pertama :&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  1151. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1152. &lt;span style=&quot;font-size: x-small;&quot;&gt;&lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; line-height: 14px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;font-size: medium;&quot;&gt;&lt;u&gt;&lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;BEKERJASAMA UNTUK MELINDUNGI DAKWAH DAN PENDAKWAH.&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/u&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1153. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1154. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1155. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1156. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Adalah di benarkan kepada seorang pendakwah untuk meminta pertolongan demi menjaga maslahah da’awiyah dan penda’wah itu sendiri agar keselamatan diri terjamin dan kerja dakwah berterusan.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;
  1157. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1158. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1159. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Namun, keharusan itu di syaratkan dengan beberapa perkara :&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1160. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1161. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1162. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1163. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;* Orang bukan islam di yakini amanahnya untuk merialisasikan kerja-kerja da’wah&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1164. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1165. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;* Tidak berlaku di sebalik kerjasama tersebut pengabaian kepada beberapa prinsip islam&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1166. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1167. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;* Tidak berlaku di sebalik kerjasama tersebut kita berdiam diri dari berkata benar atau setuju dengan kebatilan&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1168. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1169. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;* Tidak berlaku di sebalik kerjasama itu bermuka-muka dengan kafir atau memuji kekufuran mereka&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1170. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1171. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;* Tidak berlaku di sebalik kerjasama itu penguasaan orang kafir ke atas orang islam&amp;nbsp; dengan membawa kepada kemudharatan kepada penda’wah.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1172. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1173. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1174. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1175. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: medium;&quot;&gt;&lt;b&gt;&lt;u&gt;&lt;br /&gt;&lt;/u&gt;&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: medium;&quot;&gt;&lt;u&gt;&lt;b&gt;CONTOH&lt;/b&gt;&amp;nbsp;keharusan bekerjasama dengan mereka dengan tujuan maslahah dakwah dan pendakwah itu sendiri:&lt;/u&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1176. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px; text-indent: 0.5in;&quot;&gt;
  1177. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;1.Nabi Muhammad SAW bersama dengan Abu Talib&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  1178. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px; text-indent: 0.5in;&quot;&gt;
  1179. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1180. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1181. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; Seperti yang kita semua maklum, Abu Talib tetap berlembut dengan Nabi SAW dalam apa jua keadaan. Pihak Quraisy berkali-kali meminta agar Abu Talib menasihati Nabi Muhammad agar tidak menyentuh perihal berhala mereka, tetapi Nabi tetap tegas untuk menjalankan da’wahnya. Melihat &amp;nbsp;pendirian Nabi SAW, berkata Abu Talib : &quot;Pergilah,wahai anak saudaraku.serulah kepada orang ramai apa yang kamu suka(da’wah islam) Demi Tuhan, aku tidak akan serahkan engkau kepada sesiapa juga selama-lamanya”&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1182. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1183. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1184. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1185. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Berkata Imam Ibnu Kathir : Hikmah yang begitu besar kepada Islam dan Rasulullah SAW di sebalik kufur Abu Talib ialah kekuatannya sebagai benteng utuh da’wah Nabi yang sentiasa mempertahankan Nabi. Seandainya Abu Talib masuk Islam, sudah pasti orang Quraisy tidak akan mempedulikan kemuliaan ,kebesaran dan penghormatan yang ada pada peribadi Abu Talib. Mereka akan menghapuskan Nabi SAW serta Abu Thalib dengan kekerasan dan cemuhan jahat mereka.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1186. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1187. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1188. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1189. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Perlindungan yang di berikan Abu Talib kepada Nabi Muhammad bukanlah&amp;nbsp; ketika di saat getir sahaja bahkan dalam segenap sudut sehinggakan Nabi menjadi terlalu sayang kepada beliau.Ini dapat di buktikan bila mana meninggalnya Abu Talib, Nabi menjadi terlalu sedih.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1190. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1191. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1192. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1193. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Jelaslah, bahawa bukan kerana hubungan darah daging sahaja, tapi kerana jasa dan pengorbanan yang di berikan oleh beliau. Sekiranya darah daging di jadikan ukuran, ini kurang tepat kerana Nabi tidak melakukan perkara yang sama pada Abu Jahal dan Abu Lahab.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1194. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1195. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1196. &lt;div style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1197. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  1198. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px; text-indent: 0.5in;&quot;&gt;
  1199. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;2.Nabi SAW dengan Al-Najasyi (seorang Nasrani)&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  1200. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px; text-indent: 0.5in;&quot;&gt;
  1201. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1202. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1203. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;&amp;nbsp;Setelah bertimpa-timpa ujian yang di hadapi kaum muslimin mekah sehingga sampai ke tahap akidah mereka di permain-mainkan, Rasulullah mengarahkan sahabat-sahabat untuk berhijrah ke Habsyah. Al-Habsyah negeri yang di perintah oleh seorang raja yang bernama&amp;nbsp; An-Najasyi, beragama Nasrani, orangnya adil dalam memerintah negara.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1204. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1205. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1206. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1207. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Penghijrahan ini membuktikan bahawa harus bagi kerajaan islam atau individu muslim meminta bantuan daripada bukan Muslim dalam misi menjaga Dakwah Islam, maslahah muslimin ketika suasana dharurat atau&amp;nbsp; hajat syar’iyah.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1208. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1209. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1210. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1211. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Banyak lagi contoh yang boleh di ambil sebagai panduan yang menyatakan bahawa harus dalam bertahaluf siasi dengan bukan islam, seperti sahabat-sahabat Nabi meminta perlindungan daripada sanak saudara yang kafir dari serangan&amp;nbsp; musyrikin Mekah.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1212. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1213. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1214. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1215. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Jadi, kesimpulannya adalah&amp;nbsp;&lt;b&gt;HARUS&lt;/b&gt;&amp;nbsp;bagi kerajaan islam dan individu muslim untuk meminta bantuan atau pertolongan&amp;nbsp; daripada bukan islam bagi tujuan memelihara dakwah islamiah dan diri pendakwah apabila di perlukan apatah lagi ketika darurat demi maslahah Islam.&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1216. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1217. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1218. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1219. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Keharusan ini berpandukan beberapa SYARAT :&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  1220. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1221. &lt;b style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Syarat 1 :&lt;/b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Hendaklah kafir itu boleh di percayai untuk merialisasikan tujuan yang di maksudkan.mungkin dengan perjanjian, perbincangan dan sebagainya.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1222. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1223. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1224. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1225. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;b&gt;Syarat 2 :&lt;/b&gt;&amp;nbsp;Janganlah kerjasama itu berisiko yang boleh mengakibatkan prinsip islam&amp;nbsp; atau dasarnya tergadai atau terpaksa di kesampingkan.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1226. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1227. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1228. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1229. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;b&gt;Syarat 3 :&lt;/b&gt;&amp;nbsp;Janganlah kerjasama itu terdapat unsur bermuka-muka, hipokrit dengan orang kafir.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1230. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1231. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1232. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1233. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;b&gt;Syarat 4 :&lt;/b&gt;&amp;nbsp;Janganlah kerjasama itu mengakibatkan amar makruf nahi mungkar terabai.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1234. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1235. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1236. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1237. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;b&gt;Syarat 5 :&lt;/b&gt;&amp;nbsp;Janganlah di sebalik kerjasama itu akan menyebabkan penguasaan orang kafir ke atas islam atau menyebabkan islam redha dengan agama mereka atau membenarkan serta mengiyakan kesyirikan yang berlaku.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1238. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1239. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1240. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1241. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Kedua :&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  1242. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1243. &lt;span style=&quot;font-size: medium;&quot;&gt;&lt;u&gt;&lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;BEKERJASAMA DENGAN BUKAN ISLAM SEBAGAI PEMBANTU DALAM POLITIK&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/u&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1244. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1245. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Para fuqaha telah berijma’ mengenai hukum harus bekerjasama atau meminta bantuan orang kafir untuk menunjuk arah tentera muslimin dalam peperangan,menunjukkan kubu-kubu pertahanan musuh,dengan tujuan memperkasakan lagi kekuatan tentera musimin.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1246. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1247. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1248. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1249. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Berkata Ulama’ Hanafi, Maliki, Syafi’ dan Hambali : Haram ke atas kita meminta bantuan dari kafir dalam berjihad,tetapi di haruskan seumpama meruntuh kubu musuh,menggali terowong,atau mengoperasikan manjanik alat melontar batu besar seperti lastik atau sebagainya.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1250. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1251. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1252. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1253. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;Ketiga :&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  1254. &lt;div class=&quot;style24&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1255. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: medium;&quot;&gt;&lt;u&gt;&lt;b&gt;KERJASAMA YANG TIDAK MENGGADAIKAN PRINSIP-PRINSIP UTAMA SYARA&#39;&lt;/b&gt;&lt;/u&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1256. &lt;div class=&quot;style24&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1257. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;Contohnya akidah dan perundangan (hudud). Contoh yang berlaku pada zaman Rasulullah SAW dimana Nabi SAW banyak membuat pakatan kerjasama dengan Bani-bani arab untuk menguatkan kerajaaan Madinah dalam menghadapi ancaman berterusan dari Musyrikin Quraisy.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1258. &lt;div style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1259. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1260. &lt;div style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1261. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Keempat :&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  1262. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1263. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;u&gt;&lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-size: medium;&quot;&gt;MANFAAT ATAU FAEDAH YANG BOLEH DITERIMA OLEH BUKAN ISLAM&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/u&gt;&lt;span style=&quot;font-size: medium;&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1264. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1265. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;&amp;nbsp;Pertama :&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;b style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Hak-hak yang wajib di berikan kepada mereka&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  1266. &lt;div class=&quot;MsoListParagraphCxSpFirst&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px; margin-left: 24.75pt; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  1267. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;1.&lt;span style=&quot;font-size: 7pt; line-height: normal;&quot;&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Wajib menunaikan hak mereka sebagai rakyat sepertimana muslim.&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1268. &lt;div class=&quot;MsoListParagraphCxSpMiddle&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px; margin-left: 24.75pt; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  1269. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;2.&lt;span style=&quot;font-size: 7pt; line-height: normal;&quot;&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Di berikan sejumlah daripada ghonimah&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1270. &lt;div class=&quot;MsoListParagraphCxSpLast&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px; margin-left: 24.75pt; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  1271. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;3.&lt;span style=&quot;font-size: 7pt; line-height: normal;&quot;&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Memelihara keamanan mereka dan melepaskan tawanan di kalangan mereka&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1272. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px; margin-left: 6.75pt;&quot;&gt;
  1273. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1274. &lt;div class=&quot;MsoNormal&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px; margin-left: 6.75pt;&quot;&gt;
  1275. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Kedua :&lt;b&gt;&amp;nbsp;Hak-hak yang tidak boleh di berikan kepada bukan muslim&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1276. &lt;div class=&quot;MsoListParagraphCxSpFirst&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px; margin-left: 24.75pt; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  1277. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;1.&lt;span style=&quot;font-size: 7pt; line-height: normal;&quot;&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: 12pt; line-height: 18px; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;Berperang dengan mereka menentang musuh mereka ynag bukan muslim&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1278. &lt;div class=&quot;MsoListParagraphCxSpMiddle&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px; margin-left: 24.75pt; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  1279. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;2.&lt;span style=&quot;font-size: 7pt; line-height: normal;&quot;&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Membekalkan senjata kepada bukan muslim&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1280. &lt;div class=&quot;MsoListParagraphCxSpLast&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px; margin-left: 24.75pt; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  1281. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;3.&lt;span style=&quot;font-size: 7pt; line-height: normal;&quot;&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;font-size: 12pt; line-height: 18px;&quot;&gt;Memberikan gelaran syahid kepada mereka&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1282. &lt;div class=&quot;MsoListParagraphCxSpLast&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px; margin-left: 24.75pt; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  1283. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1284. &lt;div class=&quot;MsoListParagraphCxSpLast&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px; margin-left: 24.75pt; text-indent: -0.25in;&quot;&gt;
  1285. &lt;b style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: x-large;&quot;&gt;JAWAPAN TERHADAP GOLONGAN YANG MENGHARAMKAN TAHALUF SIASI&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
  1286. &lt;div class=&quot;style115&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px; margin-left: 6.75pt;&quot;&gt;
  1287. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1288. &lt;div class=&quot;style115&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1289. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;Terdapat&amp;nbsp;&lt;b&gt;dalil-dalil&lt;/b&gt;&amp;nbsp;dan pandangan yang boleh di jadikan hujah untuk menolak golongan yang mengharamkan tahaluf siasi, antaranya ialah :&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1290. &lt;div class=&quot;style115&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1291. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1292. &lt;div class=&quot;style102&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1293. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;1. Berdasarkan ayat al-Quran yang digunakan &amp;nbsp;sebagai hujah iaitu dari surah al-Maidah, ayat 51-52 bukanlah merujuk kepada tahaluf siasi tetapi merujuk kepada orang-orang munafik yang terus meletakkan kepatuhan kepada orang-orang Yahudi di Madinah. Ianya turun kepada ketua munafik iaitu Abdullah bin Ubai yang bertindak untuk menyokong kabilahnya Yahudi Bani Qainuqa’ di dalam berhadapan dengan Nabi Muhammad SAW. Konsep tahaluf siasi tiada kena mengena dalam ayat ini tetapi ianya di tujukan kepada orang yang keluar dari gerakan Islam untuk bekerjasama dengan musuh bagi melawan Islam&lt;b&gt;.&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1294. &lt;div class=&quot;style102&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1295. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1296. &lt;div class=&quot;style102&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1297. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;2. Berdasarkan ayat 219 dari surah al-Baqarah, ianya juga tiada kaitan dengan pengharaman tahaluf siyasi. Ini kerana daripada tahaluf siyasi yang dilaksanakan di beberapa buah negara seperti islam seperti Mesir, Yaman dan Negara islam yang lain manfaat yang besar banyak diperolehi oleh kaum muslimin. Jadi di dalam masalah manfaat dan mudharat ini,mestilah di lihat dan di kaji serta dipertimbangkan berdasarkan keadaan&amp;nbsp; semasa yang berlaku.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1298. &lt;div class=&quot;style102&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1299. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1300. &lt;div class=&quot;style102&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1301. &lt;b&gt;&lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif; font-size: medium;&quot;&gt;&lt;span style=&quot;font-size: large;&quot;&gt;KESIMPULAN&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;
  1302. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;Sebagai kesimpulan di atas, dapatlah di fahami &amp;nbsp;bahawa&lt;b&gt;&amp;nbsp;hukum bekerjasama dengan bukan islam adalah&amp;nbsp;&lt;span style=&quot;font-size: medium;&quot;&gt;HARUS&lt;/span&gt;&amp;nbsp;dari sudut syara’&lt;/b&gt;&amp;nbsp;selama mana ia memberikan kemaslahatan umum mengatasi kemudharatan.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1303. &lt;div class=&quot;style102&quot; style=&quot;background-color: white; color: #474747; font-family: Arial, Verdana; font-size: 14px; line-height: 20px;&quot;&gt;
  1304. &lt;span style=&quot;font-family: Georgia, &#39;Times New Roman&#39;, serif;&quot;&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
  1305. &lt;/div&gt;
  1306. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/8976451289520655224/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=8976451289520655224&amp;isPopup=true' title='2 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/8976451289520655224'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/8976451289520655224'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/02/kerjasama-pas-pkr-dap-tahaluf-suyasi.html' title='KERJASAMA PAS PKR DAP (TAHALUF SUYASI)'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><thr:total>2</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-1768865437604648434</id><published>2013-01-16T08:30:00.000+08:00</published><updated>2013-01-16T08:30:02.290+08:00</updated><title type='text'>umno main silap mata mmg haramjadah</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  1307. cukup panas betul gua dengan umno ni, lu tengok macam iklan chipsmore diorang mempermainkan minda rakyat. sekejap ada sekejap tak de. dulu dokumen altantuya masuk malaysia boleh hilang. sekarang diorang nak buat silap mata lak mmg haramjadah permainan umno ni.&lt;br /&gt;
  1308. &lt;br /&gt;
  1309. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1310. &lt;a href=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-Kqrmx0bQM1Q/UPWn8z2HyII/AAAAAAAAAFA/csdi_BH9M7M/s1600/14.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;240&quot; src=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-Kqrmx0bQM1Q/UPWn8z2HyII/AAAAAAAAAFA/csdi_BH9M7M/s320/14.jpg&quot; width=&quot;320&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1311. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1312. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1313. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1314. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1315. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1316. &lt;a href=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-Wv09wAVDHRU/UPWnw89URNI/AAAAAAAAAE4/F4fBx3HYQSY/s1600/13.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;240&quot; src=&quot;http://1.bp.blogspot.com/-Wv09wAVDHRU/UPWnw89URNI/AAAAAAAAAE4/F4fBx3HYQSY/s320/13.jpg&quot; width=&quot;320&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1317. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1318. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1319. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: left;&quot;&gt;
  1320. tgk la sendiri bagai mana permainan silap mata yg cuba dimainkan oleh utusan untuk terus menyelamatkan umno. Apa sebenarnya berlaku dengan wang pampasan duit air mata dan darah. warga tanah melayu.&lt;/div&gt;
  1321. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1322. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/1768865437604648434/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=1768865437604648434&amp;isPopup=true' title='3 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/1768865437604648434'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/1768865437604648434'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/01/umno-main-silap-mata-mmg-haramjadah.html' title='umno main silap mata mmg haramjadah'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><media:thumbnail xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" url="http://1.bp.blogspot.com/-Kqrmx0bQM1Q/UPWn8z2HyII/AAAAAAAAAFA/csdi_BH9M7M/s72-c/14.jpg" height="72" width="72"/><thr:total>3</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-6326228110390032252</id><published>2013-01-12T13:20:00.000+08:00</published><updated>2013-01-12T13:20:10.864+08:00</updated><title type='text'>umno makin panas 6</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  1323. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1324. &lt;a href=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-y-ylJqQ1J5g/UPDrpOKSfUI/AAAAAAAAmrE/tU0wpbpngRY/s320/21786_443043675731194_1320136292_n.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-y-ylJqQ1J5g/UPDrpOKSfUI/AAAAAAAAmrE/tU0wpbpngRY/s320/21786_443043675731194_1320136292_n.jpg&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1325. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1326. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1327. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1328. &lt;iframe allowfullscreen=&#39;allowfullscreen&#39; webkitallowfullscreen=&#39;webkitallowfullscreen&#39; mozallowfullscreen=&#39;mozallowfullscreen&#39; width=&#39;320&#39; height=&#39;266&#39; src=&#39;https://www.youtube.com/embed/3E0Jf8jviw8?feature=player_embedded&#39; frameborder=&#39;0&#39;&gt;&lt;/iframe&gt;&lt;/div&gt;
  1329. h&lt;/div&gt;
  1330. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/6326228110390032252/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=6326228110390032252&amp;isPopup=true' title='0 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/6326228110390032252'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/6326228110390032252'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/01/umno-makin-panas-6.html' title='umno makin panas 6'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><media:thumbnail xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" url="http://4.bp.blogspot.com/-y-ylJqQ1J5g/UPDrpOKSfUI/AAAAAAAAmrE/tU0wpbpngRY/s72-c/21786_443043675731194_1320136292_n.jpg" height="72" width="72"/><thr:total>0</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-4683559611451127846</id><published>2013-01-12T13:03:00.001+08:00</published><updated>2013-01-12T13:03:20.094+08:00</updated><title type='text'>umno makin panas 5</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  1331. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1332. &lt;a href=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-Npvf6pJ3AHI/UPDe7nd18dI/AAAAAAAAbXc/ZIPxwy-7xco/s1600/Jordan-1.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;198&quot; src=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-Npvf6pJ3AHI/UPDe7nd18dI/AAAAAAAAbXc/ZIPxwy-7xco/s320/Jordan-1.jpg&quot; width=&quot;320&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1333. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1334. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1335. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1336. &lt;a href=&quot;http://3.bp.blogspot.com/-yEWDejbwdWE/UPDpSfA3-MI/AAAAAAAAJHM/-YY5Y94AI6c/s400/klcc9.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;201&quot; src=&quot;http://3.bp.blogspot.com/-yEWDejbwdWE/UPDpSfA3-MI/AAAAAAAAJHM/-YY5Y94AI6c/s320/klcc9.jpg&quot; width=&quot;320&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1337. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1338. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1339. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1340. &lt;a href=&quot;http://cdn-bm.harakahdaily.net/images/stories/2013_pic/HKR112/perarakan.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;183&quot; src=&quot;http://cdn-bm.harakahdaily.net/images/stories/2013_pic/HKR112/perarakan.jpg&quot; width=&quot;320&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1341. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1342. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1343. &lt;/div&gt;
  1344. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/4683559611451127846/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=4683559611451127846&amp;isPopup=true' title='0 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/4683559611451127846'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/4683559611451127846'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/01/umno-makin-panas-5.html' title='umno makin panas 5'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><media:thumbnail xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" url="http://4.bp.blogspot.com/-Npvf6pJ3AHI/UPDe7nd18dI/AAAAAAAAbXc/ZIPxwy-7xco/s72-c/Jordan-1.jpg" height="72" width="72"/><thr:total>0</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-4272396759990815359</id><published>2013-01-12T12:43:00.000+08:00</published><updated>2013-01-12T12:43:02.064+08:00</updated><title type='text'>umno makin panas 4</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  1345. &lt;div&gt;
  1346. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1347. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1348. &lt;a href=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-A3qAeVhscGM/UPDk1_3KMgI/AAAAAAAAmm8/DubHzOXUFCc/s320/14415_366486356778466_809839889_n.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-A3qAeVhscGM/UPDk1_3KMgI/AAAAAAAAmm8/DubHzOXUFCc/s320/14415_366486356778466_809839889_n.jpg&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1349. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1350. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1351. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1352. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1353. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1354. &lt;a href=&quot;http://3.bp.blogspot.com/-Hw-mww6q6AA/UPDmT4ei6tI/AAAAAAAAmoI/Usfj8rIsBaY/s320/14415_366486356778466_809839889_n.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://3.bp.blogspot.com/-Hw-mww6q6AA/UPDmT4ei6tI/AAAAAAAAmoI/Usfj8rIsBaY/s320/14415_366486356778466_809839889_n.jpg&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1355. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1356. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1357. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1358. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1359. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1360. &lt;a href=&quot;https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/398077_10151347100187836_1685451783_n.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;240&quot; src=&quot;https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/398077_10151347100187836_1685451783_n.jpg&quot; width=&quot;320&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1361. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1362. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/4272396759990815359/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=4272396759990815359&amp;isPopup=true' title='0 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/4272396759990815359'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/4272396759990815359'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/01/umno-makin-panas-4.html' title='umno makin panas 4'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><media:thumbnail xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" url="http://4.bp.blogspot.com/-A3qAeVhscGM/UPDk1_3KMgI/AAAAAAAAmm8/DubHzOXUFCc/s72-c/14415_366486356778466_809839889_n.jpg" height="72" width="72"/><thr:total>0</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-6101762965330056406</id><published>2013-01-12T12:28:00.001+08:00</published><updated>2013-01-12T12:28:12.394+08:00</updated><title type='text'>umno panas 3</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  1363. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1364. &lt;a href=&quot;http://cdn-bm.harakahdaily.net/images/stories/2013_pic/HKR112/masjid%20negara.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;172&quot; src=&quot;http://cdn-bm.harakahdaily.net/images/stories/2013_pic/HKR112/masjid%20negara.jpg&quot; width=&quot;320&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1365. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1366. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1367. &lt;br /&gt;
  1368. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1369. &lt;a href=&quot;http://cdn-bm.harakahdaily.net/images/stories/2013_pic/HKR112/luar%20masjid%208.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;214&quot; src=&quot;http://cdn-bm.harakahdaily.net/images/stories/2013_pic/HKR112/luar%20masjid%208.jpg&quot; width=&quot;320&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1370. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1371. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1372. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1373. &lt;a href=&quot;http://cdn-bm.harakahdaily.net/images/stories/2013_pic/HKR112/stadium%20merdeka%202.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;320&quot; src=&quot;http://cdn-bm.harakahdaily.net/images/stories/2013_pic/HKR112/stadium%20merdeka%202.jpg&quot; width=&quot;240&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1374. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1375. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1376. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1377. &lt;a href=&quot;http://cdn-bm.harakahdaily.net/images/stories/2013_pic/HKR112/klcc5.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;231&quot; src=&quot;http://cdn-bm.harakahdaily.net/images/stories/2013_pic/HKR112/klcc5.jpg&quot; width=&quot;320&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1378. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1379. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1380. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1381. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1382. &lt;div&gt;
  1383. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1384. &lt;/div&gt;
  1385. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/6101762965330056406/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=6101762965330056406&amp;isPopup=true' title='0 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/6101762965330056406'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/6101762965330056406'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/01/umno-panas-3.html' title='umno panas 3'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><thr:total>0</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-3234637965040085404</id><published>2013-01-12T12:12:00.000+08:00</published><updated>2013-01-12T12:12:05.129+08:00</updated><title type='text'>umno makin panas2</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  1386. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1387. &lt;a href=&quot;http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/185679_10151279413493369_1641597151_n.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;240&quot; src=&quot;http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/185679_10151279413493369_1641597151_n.jpg&quot; width=&quot;320&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1388. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1389. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1390. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1391. &lt;a href=&quot;http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/486283_522237811142831_988181120_n.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;240&quot; src=&quot;http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/486283_522237811142831_988181120_n.jpg&quot; width=&quot;320&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1392. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1393. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1394. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1395. &lt;a href=&quot;http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/409684_492226630816568_1600438672_n.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;240&quot; src=&quot;http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/409684_492226630816568_1600438672_n.jpg&quot; width=&quot;320&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1396. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1397. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1398. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1399. &lt;a href=&quot;http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/538580_456535627729281_1793347592_n.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;320&quot; src=&quot;http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/538580_456535627729281_1793347592_n.jpg&quot; width=&quot;320&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1400. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1401. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1402. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1403. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1404. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1405. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1406. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1407. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/3234637965040085404/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=3234637965040085404&amp;isPopup=true' title='0 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/3234637965040085404'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/3234637965040085404'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/01/umno-makin-panas2.html' title='umno makin panas2'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><thr:total>0</thr:total></entry><entry><id>tag:blogger.com,1999:blog-4209777134621248969.post-6637897930482413203</id><published>2013-01-12T12:01:00.000+08:00</published><updated>2013-01-12T12:01:33.760+08:00</updated><title type='text'>terkini umno makin panas</title><content type='html'>&lt;div dir=&quot;ltr&quot; style=&quot;text-align: left;&quot; trbidi=&quot;on&quot;&gt;
  1408. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1409. &lt;a href=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-JNWxoaZ0hb8/UPAGcC-Z8qI/AAAAAAAAmC8/xHn8tjsrn9E/s1600/21786_443043675731194_1320136292_n.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-JNWxoaZ0hb8/UPAGcC-Z8qI/AAAAAAAAmC8/xHn8tjsrn9E/s1600/21786_443043675731194_1320136292_n.jpg&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1410. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1411. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1412. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1413. &lt;a href=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-wPWioFDEN6M/UPDdaWceeII/AAAAAAAAmi4/SoOCTHFQWXQ/s320/14415_366486356778466_809839889_n.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-wPWioFDEN6M/UPDdaWceeII/AAAAAAAAmi4/SoOCTHFQWXQ/s320/14415_366486356778466_809839889_n.jpg&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1414. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1415. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1416. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1417. &lt;a href=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-ZRVfvJJMeYk/UPDcNiO7GVI/AAAAAAAAmh8/bpX1bzNA_UY/s320/14415_366486356778466_809839889_n.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-ZRVfvJJMeYk/UPDcNiO7GVI/AAAAAAAAmh8/bpX1bzNA_UY/s320/14415_366486356778466_809839889_n.jpg&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1418. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1419. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1420. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1421. &lt;a href=&quot;http://2.bp.blogspot.com/-ee5zF8ilPhI/UPDclZDVFnI/AAAAAAAAa8c/_dT5uFpTZ7g/s540/blogger-image-2129541249.jpg&quot; imageanchor=&quot;1&quot; style=&quot;margin-left: 1em; margin-right: 1em;&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; height=&quot;240&quot; src=&quot;http://2.bp.blogspot.com/-ee5zF8ilPhI/UPDclZDVFnI/AAAAAAAAa8c/_dT5uFpTZ7g/s320/blogger-image-2129541249.jpg&quot; width=&quot;320&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;
  1422. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1423. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1424. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1425. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1426. &lt;div class=&quot;separator&quot; style=&quot;clear: both; text-align: center;&quot;&gt;
  1427. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1428. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;
  1429. </content><link rel='replies' type='application/atom+xml' href='http://johorborn.blogspot.com/feeds/6637897930482413203/comments/default' title='Post Comments'/><link rel='replies' type='text/html' href='http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4209777134621248969&amp;postID=6637897930482413203&amp;isPopup=true' title='1 Comments'/><link rel='edit' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/6637897930482413203'/><link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://www.blogger.com/feeds/4209777134621248969/posts/default/6637897930482413203'/><link rel='alternate' type='text/html' href='http://johorborn.blogspot.com/2013/01/terkini-umno-makin-panas.html' title='terkini umno makin panas'/><author><name>Johor Born</name><uri>http://www.blogger.com/profile/14276253040385688929</uri><email>noreply@blogger.com</email><gd:image rel='http://schemas.google.com/g/2005#thumbnail' width='29' height='32' src='//blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrHTxS7BZ_AmrI1XK1ZAv-iKujpp5_MZxXbzCyYlfT_5_FjjRsuBXJVOfOHtzxwg4ca1wMi4ezW2_j2G74FarNO_GrCpkLqy2R-S3CDYTVmUMkzyvyCm3AzoaG0cwkn4Y/s220/00.jpg'/></author><media:thumbnail xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" url="http://4.bp.blogspot.com/-JNWxoaZ0hb8/UPAGcC-Z8qI/AAAAAAAAmC8/xHn8tjsrn9E/s72-c/21786_443043675731194_1320136292_n.jpg" height="72" width="72"/><thr:total>1</thr:total></entry></feed>

If you would like to create a banner that links to this page (i.e. this validation result), do the following:

  1. Download the "valid Atom 1.0" banner.

  2. Upload the image to your own server. (This step is important. Please do not link directly to the image on this server.)

  3. Add this HTML to your page (change the image src attribute if necessary):

If you would like to create a text link instead, here is the URL you can use:

http://www.feedvalidator.org/check.cgi?url=http%3A//johorborn.blogspot.com/feeds/posts/default

Copyright © 2002-9 Sam Ruby, Mark Pilgrim, Joseph Walton, and Phil Ringnalda